La Fira de la Gamba de Palamós tanca la seva segona edició amb un nou èxit de públic assistent i de producte servit. Durant tot el passat dissabte 13 de juny, centenars de persones van omplir l’espai de l’esplanada de la llotja (al port pesquer palamosí) on es va celebrar la fira.
Més de 7.500 tastets de gamba de Palamós
En un sol dia, i des de les 11 i fins a les 21 h, es van servir uns 7.500 tastets elaborats amb gamba que van oferir els restaurants i les tavernes participants, els pescadors de la vila van cuinar 60 quilos de gamba a la planxa, i els peixaters van vendre més de 100 quilos de Gamba de Palamós fresca.
Aquestes xifres superen les obtingudes l’any passat i consolida l’activitat de cara a les noves edicions. L’èxit de l’activitat també es va traslladar a la zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats, com l’oli, l’arròs o el vi, destacant també la presència de diversos productes amb denominació d’origen Empordà.
A banda dels tastos de tots aquests productes, la Fira de la Gamba de Palamós també va oferir al públic interessat visites guiades a les barques de pesca del port palamosí, així com demostracions de cuina marinera a l’Espai del Peix.
Ambaixador de la Gamba de Palamós per al xef Nandu Jubany
La segona Fira de la Gamba de Palamós es va obrir dissabte amb l’acte d’atorgament del guardó Ambaixador de la Gamba de Palamós, al reconegut xef català i estrella Michelin, Nandu Jubany, per la seva tasca en la difusió i promoció de les qualitats gastronòmiques d’aquest producte.
Durant l’acte també es va fer entrega dels certificats de la Marca de Garantia Gamba de Palamós als darrers establiments que s’han certificat amb aquest distintiu. Concretament el restaurant de l’hotel La Malcontenta, l’empresa de restauració Restanova, i el mateix restaurant Can Jubany, de Calldetenes.
D’aquesta manera el xef Nandu Jubany se suma als germans Roca que també van rebre aquesta distinció l’any passat per al Celler de Can Roca, el millor restaurant del món.