Obert el període per a sol·licitar les ajudes per a famílies adreçades a les despeses d’inici de curs i a les activitats extraescolars

L’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa una nova partida de 50.000 euros destinada a ajudes per a famílies que se suma al Pla de xoc municipal, creat per a poder fer front a la crisi econòmica que ha afectat famílies i empreses del municipi a conseqüència de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19.

En aquest cas es tracta d’ajuts destinats a infants i joves de famílies del municipi afectades econòmicament arran de la pandèmia, i mitjançant les quals poder suportar les despeses d’inici de curs, així com per a la realització de les activitats extraescolars. El període per a sol·licitar aquestes noves ajudes ja ha començat i s’allargarà fins al proper 11 de febrer.

Les ajudes es divideixen en tres blocs, els dos primers amb una partida total de 30.000 euros destinats a les despeses d’inici de curs per a: infants i joves que cursen educació infantil de segon cicle, educació primària o educació secundrària obligatòria, i per a joves que estiguin cursant estudis post-obligatoris reglats. En aquests casos els ajuts poden arribar fins als 200 euros per infant o jove. Pel que fa al tercer bloc, destinat a les activitats extraescolars, els ajuts poden ser de fins a 150 euros per beneficiari.

Els requisits per a presentar les sol·licituds són:
– Estar empadronats a Palamós abans de la data de la publicació de la convocatòria i fins a la seva finalització.
– No tenir cap deute amb l’Ajuntament de Palamós, amb l’Estat ni amb la Seguretat Social.
– Bloc 1 i 3: Que l’estudiant estigui matriculat a Palamós
– Bloc 2: Que l’estudiant d’ensenyament post-obligatori reglat tingui com a màxim 29 anys el dia 31 de desembre de 2021
– Limitació d’ingressos segons les bases.

La presentació de les sol·licituds es pot fer de manera telemàtica, en cas que es disposi de certificat digital, de manera presencial a les oficines de l’OAC demanant cita prèvia (www.palamos.cat/citaprevia), o per correu postal, enviant la petició i la documentació necessària a l’Ajuntament de Palamós (c/ Major, 56).

Per a consultes o dubtes a l’hora de presentar la sol·licitud es pot trucar a l’Àrea d’Ensenyament (972 31 87 02), enviar un Whatsapp (609 563 934), o accedir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, mitjançant cita prèvia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp