Palamós acollirà els actes de celebració del 25è aniversari de l’agermanament amb la ciutat alemanya de Rheda-Wiedenbrück

Els alcaldes de Palamós, Lluís Puig; i de la ciutat alemanya de Rheda-Wiedenbrück, Theo Mettenborg, han acordat poder celebrar enguany a Palamós els actes del 25è aniversari de l’agermanament establert entre les dues poblacions.

L’alcalde Mettenborg ha visitat aquesta setmana Palamós convidat per l’ajuntament palamosí, amb l’objectiu de poder concretar la realització d’aquesta celebració i donar el tret de sortida de la seva organització.

Ambdós alcaldes han acordat que els actes commemoratius del 25è aniversari tindran lloc a Palamós, i es duran a terme concretament del 10 al 13 d’octubre.

El programa previst s’acordarà, entre les dues poblacions, duran els propers mesos, i estarà integrat bàsicament per actes culturals, esportius i lúdics, destacant la realització d’una gran festa central de commemoració.

La proposta vol tenir en compte aquelles entitats i persones que des d’una població i l’altra han impulsat i fomentat aquest agermanament en el decurs d’aquests vint-i-cinc anys, però també, i de manera especial, les noves generacions i les entitats que s’incorporen de nou.

Palamós té previst poder crear una comissió d’organització del 25è aniversari de l’agermanament mitjançant la qual proposar i concretar el programa d’actes previst.

Durant la visita que ha realitzat l’alcalde de Rheda-Wiedenbrück a Palamós, l’ajuntament palamosí li ha programat visites a diversos espais i equipaments del municipi, com el paratge de Castell on ha conegut el projecte de millora mediambiental realitzat en aquest àmbit, o bé les visites a l’Espai del Peix o la Capella del Carme.

En el procés de reunions de l’agermanament ambdós alcaldes també es van reunir amb els portaveus de totes les formacions polítiques representades en el consistori palamosí.

L’agermanament
La relació entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós neix l’any 1987 mitjançant els contactes que estableixen alguns cubs de bàsquet de Rheda amb el Club Esportiu Palamós, entre els quals s’inicien diversos intercanvis i trobades entre els respectius equips de bàsquet.

Aquests intercanvis van prosperar, i de la mà dels responsables d’aquestes entitats esportives comencen els contactes entre els ajuntaments d’ambdues ciutats per tal d’estudiar la viabilitat d’un possible agermanament, i així fer extensius els intercanvis a altres sectors de la població a banda de les entitats esportives. Els contactes van fructificar i el pacte d’agermanament es va signar l’any 1995.

Palamós i Rheda-Wiedenbrück han consolidat durant aquests anys els intercanvis entre les dues ciutats, en l’àmbit cultural, juvenil, educatiu, esportiu i social, potenciant els encontres i les estades cada cop més sovintejades entre entitats dels respectius municipis, fomentant progressivament un contacte entre les mateixes entitats o els mateixos ciutadans que han consolidat l’amistat entre les dues poblacions.

Des de 2017 Palamós també té pacte d’agermanament amb el municipi tarragoní de l’Ametlla de Mar, mitjançant el qual es va segellar la intensa i continua relació que els dos municipis litorals sempre han tingut i que s’ha basat en vincles familiars, culturals i socials.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat