Palamós acull la prestigiosa cursa Trail Costa Brava, que es disputarà aquest proper diumenge

Més de 1000 corredors ja han decidit prendre part de la Trail Costa Brava que tindrà lloc aquest proper diumenge dia 25 de març a Palamós i el seu entorn. Avui dijous s’ha presentat a Palamós la primera edició de la prova. Hi han assistit Lluís Puig, alcalde de Palamós, i Gerard Freixes, responsable de Klassmark.

Durant l’acte de presentació, Freixes ha manifestat la il•lusió posada en la Trail Costa Brava mentre posava èmfasi en el treball realitzat aquestes últimes setmanes: “Estem molt emocionats. Hem treballat molt dur en els recorreguts tenint en compte totes les mesures ambientals perquè la cursa no produeixi cap impacte en el territori.” El responsable de Klassmark no dubta quan li pregunten sobre el futur de la prova: “És una bomba de rellotgeria per a promocionar les activitats en aire lliure a la Costa Brava. Volem consolidar la carrera a la temporada d’hivern, quan els camins de ronda estan més tranquils.” Per Freixes, córrer a la Costa Brava és una sensació única i irrepetible.

D’altra banda, l’alcalde de Palamós Lluís Puig també ha destacat que: “Amb proves com la Trail Costa Brava, Palamós i el seu litoral tornen a ser protagonistes de l’activitat esportiva vinculada al paisatge. El municipi treballa dia a dia per la millora del seu entorn natural amb un destacat èmfasi a l’àmbit de la costa i el seu entorn, per això ens sentim orgullosos d’acollir proves d’aquesta categoria que posen en valor aquests espais de gran valor natural”

L’alcalde també ha afegit: “Agraïm als organitzadors haver pensat amb Palamós com a principal escenari de la Trail Costa Brava, que acollim amb orgull desitjant que tots els seus participants si sentin com a casa seva i amb l’il•lusió que la prova es pugui disputar molts anys al municipi”.

La Costa Brava és un racó únic al món i Klassmark ha treballat per oferir tres recorreguts, Marathon, Trail i Express, de somni. Corredors com Gerard Morales o Pablo Villalobos, entre d’altres, volen viure la prova des del minut zero i prendran la sortida aquest diumenge. Un autobús llançadora portarà els corredors des de Palamós fins a Pals, al punt de partida dels 43 quilòmetres i 2100 metres de desnivell positiu de la Marathon.

Els primers quilòmetres conduirà als corredors de Pals a la costa per resseguir-la pels termes municipals de Begur, Palafrugell i Mont-ras fins a la seva arribada a Palamós. Un constant puja i baixa per un terreny heterogeni que constitueix el gran patrimoni de la cursa amb penya-segats vertiginosos, vistes espectaculars, racons màgics i platges de postal.

Palamós centrarà tota l’atenció de les altres dues distàncies del dia, acollint les dues sortides i arribades. La primera part del Trail i l’Express serà més abrupta per l’interior fins a arribar de nou a la costa per resseguir el tram final de l’itinerari de la Marathon.

A dos quarts de deu partiran de Palamós els participants de l’Express, 13 quilòmetres i 350 metres de desnivell positiu, i a les deu en punt ho faran els del Trail. Aquesta última serà la distància més multitudinària del dia. 21 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu molt competitius donat el nivell de la prova.

Si la Marathon consagrava molts noms importants d’aquest esport, el Trail no es queda curt, sobretot en categoria femenina. Des de l’experiència de Manu Vilaseca (BUFF® Pro Team) i Eva Montero (Montseny Maasais) fins a la joventut de Yolanda Martín (Wild Trail Project), Júlia Font (Sport HG AML) o Cèlia Espinós (Sport HG AML), sense oblidar la neozelandesa Caitlin Fielder (Club Trail Running Girona). Ruben Hernandez (BTR Pro Team) o Adrià Canimas (K-Team) també asseguren un guanyador de luxe entre els homes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat