Palamós acull la Taula comarcal contra els maltractaments a les persones grans del Baix Empordà

L’espai municipal polivalent de les galeries Carme, a Palamós, va acollir el passat 30 de juny, la 2a Taula comarcal contra els maltractaments a les persones grans, que impulsa l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Empordà.

L’objectiu d’aquest espai de treball és l’abordatge de la problemàtica del maltractament a les persones grans a través del treball en xarxa, amb la finalitat de millorar la prevenció, la detecció i la intervenció sobre aquesta realitat, amb la implicació de tots els agents que treballen en l’àmbit de la vellesa al Baix Empordà.

En aquesta trobada, hi varen participar representants de les tres àrees bàsiques de Serveis Socials de la comarca, la directora de l’Àrea Bàsica de Benestar Social del Consell Comarcal del Baix Empordà, la coordinadora de Serveis Socials, treballadores socials dels diferents equips municipals i de les treballadores familiars.

També es va comptar amb representants de l’Oficina d’Atenció a la Víctima de Mossos d’Esquadra, personal de l’àmbit de la salut de l’Hospital de Palamós, Palamós Gent Gran, del CAP de la Bisbal i de salut mental, la referent de l’Oficina Tècnica de la Gent Gran Activa, el Servei d’Atenció Psicològica a les Persones Grans i/o amb Dependència, el Servei de Fisioteràpia i el Servei d’Assessorament i Préstec d’Ajudes Tècniques, Televida, St. Feliu Gent Gran, residències per a la gent gran Surís i Zoilo Feliu i l’ETAC.

A la reunió es va fer efectiva la presentació de la Guia de les comarques gironines contra el maltractament, es va treballar el protocol per a l’abordatge sociosanitari contra el maltractament, es va presentar el projecte de prevenció contra el maltractament a les persones grans i la campanya “Tracta’m bé” de sensibilització que properament es posarà en marxa.

La Taula comarcal contra els maltractaments a les persones grans es reunirà semestralment amb la intenció de treballar per la prevenció i atenció a les situacions de maltractaments a les persones grans i avançar en la sensibilització d’una realitat poc visibilitzada, amb escassos recursos per fer-hi front i que causa un gran patiment.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp