Palamós acull l’acte de lliurament dels distintius del Pla de Qualitat Turística en Destinació que atorga el Consell Comarcal del Baix Empordà

L’Espai del Peix de Palamós ha estat aquest matí l’escenari de l’acte de lliurament de 63 distintius del Pla de Qualitat Turística en Destinació que ha atorgat enguany el Consell Comarcal del Baix Empordà.

L’acte ha estat encapçalat pel president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, acompanyat de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, que ha obert la jornada agraint al consell baixempordanès l’elecció del municipi per acollir aquest acte i valorant molt positivament la tasca conjunta del sector públic i privat per seguir treballant en la millora dels recursos i els serveis que ofereix la comarca als seus visitants.

Reconeixement a la bona gestió d’equipaments municipals
El Museu de la Pesca i les dues oficines de turisme de l’Ajuntament de Palamós (ubicades al passeig del Mar i al port) han obtingut, un any més, el Pla de Qualitat Turística en Destinació. En nom de l’Ajuntament de Palamós, el regidor de Cultura i Patrimoni, Francesc Subirats, ha recollit aquestes distincions de mans del president del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Els criteris avaluats pels quals s’han atorgat aquests distintius a aquests serveis municipals, han estat diversos, destacant entre altres la bona gestió de recursos humans, materials i externs; l’organització i coordinació del servei; la informació i comercialització del producte; l’elevada satisfacció del client; les infraestructures i instal•lacions; i l’acurada gestió mediambiental.

Distincions per a establiments turístics palamosins
A aquestes distincions corporatives atorgades a aquests serveis de l’Ajuntament de Palamós se li suma enguany, i en el cas de Palamós, les dels establiments turístics de la vila, concretament la del restaurant La Gamba i la del Càmping Internacional Palamós; així com a l’empresa de turisme actiu Kayaking Costa Brava per la seva oferta a diferents punts del litoral de la comarca, entre altres el de la platja palamosina de Castell.

Pla de Qualitat Turística en Destinació
El Pla de Qualitat turística en Destinació, és un projecte impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà en col•laboració amb el Sistema Integral de Calidad Turistica en Destinación (SICTEC), que està promogut per la secretaria de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias.

Identificat físicament amb un distintiu, el Pla de Qualitat en Destinació valora la gestió global de la qualitat en servei, planificació, organització i oferta que gestionen administracions, empreses i serveis de l’àmbit turístic, certificant i garantint aquesta qualitat i proporcionant dades objectives als agents de la destinació per tal de millorar el seu servei.

El Pla de Qualitat en Destinació es gestiona a través de la comissió turística del Baix Empordà que s’integra per part de la comissió política, la comissió tècnica i la taula de Qualitat. La implantació d’aquest Pla es fa amb el manual de bones pràctiques que se certifica anualment.

La gestió de la informació es fa amb el quadre de control que permet realitzar a l’ens gestor del Pla una avaluació de la gestió de la qualitat i portar a terme un seguiment del grau de consecució dels objectius fixats en cada període.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat