Palamós acull l’exposició “Operació Aigua” per conscienciar sobre la disponibilitat dels recursos hídrics

L’exposició “Operació Aigua” d’Aigües de Palamós, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, ha estat inaugurada avui a Palamós per l’alcalde Lluís Puig i pel cap de distribució d’Aigües de Palamós, Albert Ruart, al Parc del Convent dels Agustins, emplaçament d’aquesta mostra didàctica.

L’acte també ha comptat amb la presència dels regidors de Medi Ambient, Xavier Lloveras, i el de Promoció Econòmica, Emili Colls; així com de la tècnica de la companyia, Katie Fernández.

L’exposició, que es podrà visitar a Palamós fins al 6 de juny, té l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. Està dirigida al públic general, amb un èmfasi especial en el familiar i escolar.

L’alcalde Lluís Puig, que també és el president d’Aigües de Palamós, ha destacat “la importància d’impulsar iniciatives com aquesta que d’una manera molt didàctica dona a conèixer a la ciutadania la importància de preservar un bé tan preuat com és l’aigua”.

Puig ha remarcat que “aquesta exposició ens dona la clau per aplicar una correcta gestió del recurs, un fet que és bàsic per a contribuir en la millora del medi ambient i en una societat més justa”, convidant a tota la ciutadania a visitar aquesta mostra, tot gaudint del parc del Convent dels Agustins, on es troba ubicada.

El cap de distribució d’Aigües de Palamós, Albert Ruart, ha remarcat que “la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ha destacat “l’aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social”.

L’exposició és un exemple d’aquesta aposta, per això, Ruart ha animat les escoles a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: “la mostra ens interpel•la davant l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua, que és un servei bàsic que Aigües de Palamós garanteix a tota la població”.

Així mateix, el representant de la companyia del cicle de l’aigua ha apel•lat a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic amb accions individuals i ha refermat que “la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible”.

Durant les pròximes setmanes, es programaran visites de l’alumnat d’escoles del municipi.

Com a dades destacades, “Operació Aigua” mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable. També es visualitza que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

L’exposició “Operació Aigua”, que és itinerant, també està instal•lada a Les Borges Blanques. En total, es muntarà en una cinquantena de poblacions catalanes en dos anys.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat