Palamós adjudica el servei de vigilància i socorrisme a les platges del municipi

L’Ajuntament de Palamós ha adjudicat el servei de socorrisme de les platges del municipi a Marsave Mallorca, que es responsabilitzarà d’aquesta tasca durant els propers dos estius, amb un cost per als dos anys de 349.860 euros. Aquesta empresa ha obtingut la màxima puntuació en el projecte tècnic presentat, assumint en la seva totalitat les millores que l’Ajuntament ha introduït en el contracte, com l’ampliació d’horaris del servei o una major dotació de recursos.

L’activitat s’iniciarà el 5 de juny, coincidint amb els primers dos caps de setmana d’aquest mes, i s’allargarà fins al 12 de setembre, establint dos períodes, temporada baixa i alta, que adaptaran el servei als nivells d’ocupació. D’aquesta manera els dies 5 i 6, 12 i 13 de juny, del 18 de juny al 2 de juliol, del 30 d’agost al 5 de setembre, i l’11 i 12 de setembre, s’inclouen a la temporada baixa; mentre que del 3 de juliol al 29 d’agost, seran de temporada alta.

Augment de l’horari de vigilància i del bany assistit
L’horari de prestació del servei en temporada baixa serà de les 11 a les 19 h, de dilluns a diumenge, que es realitzarà a la platja Gran de Palamós, La Fosca i Castell. Durant la temporada alta, coincidint amb el període de màxima ocupació al municipi, aquest horari s’ampliarà en dues hores més (de 10 a 20 h) a la platja Gran de Palamós i a La Fosca; i s’incorporarà al servei de vigilància i socorrisme, la platja del Morro del Vedell (d’11 a 19 h).

Cal destacar també l’augment de les hores de bany assistit per a persones amb mobilitat reduïda, que durant la temporada alta es realitzarà cada dia de 12 a 18 h, a la platja Gran de Palamós i a La Fosca, destinant dues persones a la realització i acompanyament d’aquest servei. L’activitat de bany assistit comptarà amb cadires amfíbies i armilles de flotació per als seus usuaris.

Més recursos
L’àmbit d’actuació del servei de vigilància i socorrisme seran les platges: Gran de Palamós, La Fosca, Castell i el Morro del Vedell, destinant un total de quinze socorristes aquàtics i un coordinador. També es comptarà amb un vehicle de coordinació (que haurà de ser elèctric, híbrid o amb gas) i dues embarcacions de suport, mitjançant les quals es podran realitzar vigilàncies per tot el litoral del municipi.

A banda el servei també disposarà d’embarcacions lleugeres sense motor (tipus caiac) aptes per a navegar dins de les zones de bany, per a poder realitzar tasques de vigilància i de rescat en aquest àmbit.

Als llocs de socors de les platges Gran de Palamós, La Fosca i Castell es comptarà amb barreres de contenció de vessaments d’hidrocarburs o altres contaminants, que es podran desplegar en cas de necessitat.

Millora social al servei
El plec de condicions del contracte també ha establert que l’empresa concessionària adscrigui el màxim de dones al servei, amb la finalitat que hi hagi una plantilla amb paritat de gènere.

L’empresa ha de tenir integrats procediments de control de qualitat del seu servei (ISO 9000) i procediments de reducció de l’impacte ambiental de la seva activitat (ISO 14001 o EMAS).

A banda aquesta licitació també estableix la necessitat d’organitzar esdeveniments de sensibilització als usuaris de la platja, que fomentin el coneixement del medi natural de l’entorn i la cura per la seva protecció i manteniment; que sensibilitzin sobre els riscos per a la salut de les persones en l’entorn de la platja (exposició al sol: càncer-prevenció, afectació de l’alimentació,etc); o bé que permetin tenir coneixements sobre la realització de petites cures senzilles.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp