Palamós amplia la superfície de la seu del Servei d’Arxiu Municipal

El Servei d’Arxiu Municipal de Palamós amplia la superfície de la seva seu, situada a la casa Montaner (parc dels Països Catalans).

Amb aquest objectiu el passat mes de juliol es van iniciar les obres que han permés cobrir la terrassa annexa a aquest equipament, que ha quedat parcialment coberta guanyant un nou espai de 25 m2 que s’habilitarà com a nova sala de treball i pre-arxivatge d’aquest servei.

D’aquesta manera l’Ajuntament de Palamós dota el Servei d’Arxiu Municipal amb un espai d’accés restringit i fora de la sala pública de consulta, on es podran realitzar les tasques de tractament de la documentació, la seva descripció i posterior digitalització.

El projecte d’obres que realitza una empresa especialitzada ha permès substituir el paviment, s’ha realitzat la instal•lació de finestres d’alumini, i l’enguixat i pintat de les parets i sostres, adaptant les instal•lacions elèctriques i l’enllumenat per l’ús d’arxiu.

En aquest àmbit s’hi ha ubicat il•luminació de tipus Led i s’ha obtimitzat la climatització de tota la planta primera. Aquest nou espai se sumarà ara als 150 m2 que actualment té el Servei d’Arxu Municipal de Palamós en aquesta planta de la casa Montaner.

Les obres s’han adjudicat per un import de 15.543 euros i s’ha previst que el projecte conclogui a finals d’aquest mes d’agost.

Servei d’Arxiu Municipal de Palamós
En l’actualitat el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós (SAMP) custodia prop de 1.500 metres lineals de documentació, dels quals quasi 50 metres són documents de Palamós i de Sant Joan anteriors a l’any 1900.

Des d’aquest servei s’ofereix informació documental i bibliogràfica sobre Palamós, consulta de documents, suport a la recerca, assessorament sobre tractament de la documentació, activitats pedagògiques i col•laboració en iniciatives de difusió del patrimoni del municipi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp