Palamós augmenta fins a 10 el nombre d’illes emergents al municipi

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha ampliat el nombre d’illes emergents al municipi, augmentant fins a deu les àrees on la recollida de residus es fa mitjançant aquest sistema, que permet retirar de la zona d’aportació, i durant bona part del dia, els contenidors de recollida de residus.

Es tracta de quatre noves illes emergents que se sumen a les sis ja existents. Les zones on ara es posa en marxa el sistema estan situades als carrers de López Puigcerver (amb la seva confluència amb l’Av. de l’Onze de Setembre), el carrer de Josep Fàbrega i Pou (amb c/ de Cervantes); el carrer de Muntaner (amb c/ Ample) i el carrer Ample (amb c/ Pitarra).

Es tracta d’àmbits amb molta pressió d’ús, a causa de la confluència d’activitats econòmiques i habitatges, la qual cosa implica un freqüent desbordament amb la consegüent dispersió de residus.

Illes emergents
El sistema d’illes emergents està format per contenidors de les fraccions d’envasos lleugers, vidre, paper i cartó, matèria orgànica i rebuig, i a diferència de les àrees d’aportació convencionals, aquests es retiren del carrer a primera hora del matí i es reposen de nou en horari de tarda.

Bona part de les illes emergents ubicades a Palamós compten amb un sistema on tots els contenidors que formen l’àrea d’aportació es troben instal·lats en un mateix remolc metàl·lic, que és arrossegat per tractores elèctriques, minimitzant el problema de sorolls, de contaminació i d’eficiència en el servei, reduint el temps necessari per a realitzar el desplegament i el de recollida.

Aquest sistema es va començar a implantar a Palamós l’estiu de 2013 i en l’actualitat es poden trobar unitats d’illes emergents al barri Vell (carrers d’Adrià Álvarez i de Salvador Albert i Pey), passeig del Mar, plaça de Catalunya, Planassa i avinguda de Catalunya.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat