Palamós avança la regulació d’accés amb vehicle motoritzat als espais naturals de Castell i de S’Alguer-pineda d’en Gori

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós està ultimant les tasques que permetran que dissabte 29 d’abril, coincidint amb la mitjanit, es tanqui l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, així com l’accés a l’espai litoral de cala S’Alguer i pineda d’en Gori.

Enguany el municipi ha avançat aproximadament un mes aquest tancament a causa de l’elevat nombre de vehicles que s’han començat a detectar, a partir del passat pont festiu de Setmana Santa, en aquests espais naturals litorals. Les acumulacions de vehicles als vorals dels accessos s’han produït principalment els dies festius i coincidint amb una clara bonança del temps que ha motivat els desplaçaments massius a platges i cales.

Aquesta mesura es farà efectiva el proper dissabte dia 29 d’abril (00:00 h) i s’aplicarà coincidint amb tots els caps de setmana del mes de maig. A partir del dissabte 3 de juny, el tancament de l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta i la pineda d’en Gori ja s’aplicarà cada dia i mentre perduri el risc d’incendis forestals.

La restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats (cotxe o moto) que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors. Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés a l’aparcament de la pineda d’en Gori d’un únic vehicle per propietat. Amb aquest tancament es vol garantir la seguretat de les persones així com d’aquests destacats espais naturals litorals, en el cas que aquestes zones es veiessin afectades per un incendi o una possible emergència.

La prohibició d’accés a S’Alguer afectarà l’únic camí accessible per a vehicles que des de la Fosca permet arribar fins a l’aparcament situat al costat de la pineda d’en Gori, mentre que els accessos per a vianants, per qualsevol dels camins de ronda i corriols existents, seguiran oberts amb tota normalitat.

En el cas del camí de cala Estreta aquesta mesura afecta a tots els accessos a l’EIN Castell-Cap Roig i es fa en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell, i d’acord amb la Generalitat de Catalunya.

Espai d’aparcament a la plana de Castell
Els vehicles que es desplacin a Castell podran estacionar a l’aparcament gratuït que hi ha habilitat durant tot l’any a l’espai de la plana.

Cal recordar però que fins al mes de juny aquest pàrquing tindrà una capacitat limitada d’uns 90 cotxes. Quan se superi aquesta quantitat no es permetrà l’accés amb vehicle motoritzat a Castell a partir de l’encreuament amb el càmping Benelux, una mesura que quedarà advertida mitjançant senyalització des de l’accés a la C-31.

La vigilància d’aquesta mesura serà a càrrec de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima que mitjançant el seu personal controlarà l’accés i estacionament dels vehicles, garantint al mateix temps un acurat control de l’àmbit davant possibles riscos d’incendis, possibilitant en aquests casos una actuació ràpida mitjançant vehicles i material d’extinció ubicats a la zona.

Posteriorment, a partir del mes de juny quan la restricció d’accés s’apliqui cada dia, es condicionaran els terrenys agrícoles situats al costat d’aquest aparcament, ampliant la capacitat d’estacionament fins als 500 vehicles i aplicant tarifa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat