Palamós celebra amb èxit la primera visita guiada al cementiri, coincidint amb la Nit de les Ànimes

L’Ajuntament de Palamós, mitjançant les àrees de Patrimoni i Cementiris, va organitzar dimarts passat 31 d’octubre, la primera edició d’un recorregut guiat pel cementiri de Palamós, coincidint amb la Nit de les Ànimes.

A través de les sepultures, els panteons i els personatges enterrats, una cinquantena de persones, dividides en dos grups, van poder fer un viatge al passat del municipi i del mateix recinte funerari i conèixer aspectes que passen desapercebuts.

La visita guiada es va iniciar a les 17.30 h a la portalada i als exteriors del cementiri on els participants van poder descobrir l’evolució del recinte funerari i altres aspectes relacionats amb el dia de Tots Sants. L’itinerari va continuar a l’interior del cementiri on es van mostrar diversos elements arquitectònics i artístics destacats d’aquest equipament, com la història de la creu de terme, ubicada a la zona d’accés al recinte. El recorregut es va il•luminar de manera especial amb focus i espelmes que van donar-li a la visita l’ambient escenogràfic per l’ocasió.

L’activitat, que se celebrava per primera vegada al municipi i de manera totalment gratuïta, va ser un èxit de convocatòria amb totes les places exhaurides. Els participants van poder fer la descoberta d’aquest equipament municipal on hi ha espais funeraris per a totes les confessions, fins i tot per aquells que no es vinculen a cap.

La compilació de la informació d’aquesta visita, necessària per a la redacció del guió, ha estat una tasca realitzada per l’historiador local Gabriel Martín, seguint l’encàrrec que va rebre de l’Ajuntament de Palamós. Precisament Martín també va ser un dels guies d’aquesta visita.

Les àrees de Patrimoni i Cementiris de l’Ajuntament de Palamós ja han previst una nova visita a aquest equipament, que tindrà lloc el diumenge 10 de desembre al migdia. Més endavant es concretarà l’hora exacta de la visita i a partir de quin dia es podrà fer la reserva de plaça, al Museu de la Pesca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp