Palamós celebra unes eleccions fluides i segures, destacant el bon funcionament de la Nau dels 50 metres per acollir-les

Les eleccions al Parlament de Catalunya, realitzades ahir diumenge 14 de febrer, es varen dur a terme a Palamós sense incidències i destacant el bon funcionament de la Nau dels 50 metres per acollir-les, tenint en compte les mesures sanitàries que calia garantir, davant la pandèmia de la Covid-19.

Tot el procés electoral de la jornada es va duu a terme de manera fluida i garantint la màxima seguretat sanitària tant per als més de 6.000 electors que hi varen participar, com per als 63 membres de mesa.

Amb aquest objectiu l’Ajuntament de Palamós va centralitzar tots els punts de votació d’aquests comicis a l’equipament municipal polivalent de la Nau dels 50 metres (plaça del Suro), on es varen concentrar tots els recursos necessaris per a fer possible una jornada electoral amb totes les mesures sanitàries vinculades a la prevenció de la Covid,

En aquest equipament es varen ubicar el total de 21 meses electorals del municipi, que comptaven cadascuna amb un espai diàfan de prop de 50m2. L’interior de la Nau, amb uns 1.900 m2, complia totes les normatives requerides tant d’espai, com de renovació d’aire (natural i mecànic).

Per a poder garantir un procés de votació àgil i segur, es varen crear circuits interiors d’un sol sentit, marcats i senyalitzats, que evitaven els creuaments entre persones i permetien un còmode accés i sortida, la qual cosa suposava no superar, un cop dins la Nau, la mitjana dels 5 minuts perquè cada elector pogués realitzar el seu procés de votació.

L’espai exterior de la Nau (plaça del Suro) es va dividir en quatre seccions degudament senyalitzades corresponents als antics col•legis electorals, on es va canalitzar l’entrada dels votants. Personal municipal distribuït en aquest àmbit informava prèviament dels accessos que corresponien a cadascú, així com del número de la mesa electoral.

Abans d’accedir a la Nau s’assegurava que cada persona entrés dins l’edifici amb mascareta i un cop netejades les mans amb el gel hidroalcohòlic dels dispensadors que es trobaran ubicats a cada porta d’accés.

Per tal de poder facilitar el desplaçament fins a la nau d’aquells ciutadans que ho requerien, es va habilitar un servei de bus gratuït, que cada 20 minuts, de 8:30 a 19:30 h, va recórrer ininterrompudament el perímetre del municipi amb un total de nou parades. El servei de transport adaptat per a persones amb problemes de mobilitat es va realitzar durant tot el matí, mitjançant Creu Roja Palamós.

Tant l’interior de la Nau dels 50 metres com el transport habilitat es va comptar amb un servei de neteja que durant tota la jornada i segons la utilització, garantia la neteja dels equipaments i del mobiliari.

Resultats provisonals a Palamós, eleccions al Parlament de Catalunya-2021 https://resultats.parlament2021.cat/resultados/569/catalunya/girona/palamos
(fons Gencat)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat