Palamós celebrarà el Carnaval 2022 programant exclusivament aquelles activitats que tenen lloc a l’exterior

L’Associació del Carnaval de Palamós, organitzadora d’aquesta tradicional festa al municipi, ha acordat aquesta setmana la realització de l’edició d’enguany del carnestoltes palamosí, que tindrà lloc del 20 de febrer al 2 de març.

La decisió s’ha pres de manera conjunta amb l’Ajuntament de Palamós i la major part de les colles del carnestoltes palamosí, amb l’objectiu de poder garantir la realització del carnestoltes palamosí, que l’any passat es va haver de suspendre. L’activitat que es programi estarà condicionada però a la normativa sanitària que s’apliqui en el moment de la seva realització.

El Carnaval de Palamós 2022 i per tal de poder adaptar el programa a la realitat pandèmica actual, realitzarà exclusivament aquelles activitats que tenen lloc a l’exterior, on es permet poder mantenir distància entre els participants i reduir possibilitats de contagi, ja que les propostes s’organitzen a l’aire lliure.

D’aquesta manera l’equipament municipal polivalent de la Nau dels 50 metres no acollirà els actes de carnaval que tradicionalment hi solen tenir lloc, com la presentació de la Reina i el Carnestoltes, amb el sopar de les Colles del Carnaval, o bé l’Exhibició de comparses.

L’anul•lació de l’acte de presentació de la Reina el Carnestoltes, i el fet de no poder fer una programació completa, ha motivat que enguany el carnaval no designi noves persones per assumir el càrrec d’aquestes figures emblemàtiques que esdevenen màxims representants de la festa, i en aquest cas seran altres Reines i Carnestoltes d’anys anteriors els que duran a terme aquesta tasca.

Carnaval de Palamós 2022
El programa d’enguany s’iniciarà el diumenge 20 de febrer, a les 12 h, amb el vermut que organitza la colla dels Pirats, al passeig del Mar. Posteriorment, el dimecres 23 de febrer, la colla dels Kins20 obrirà la jornada a partir de les 13 h amb una calçotada popular que tindrà lloc a l’estenedor de xarxes del costat del port pesquer.

Aquest dia es tancarà amb la festa de “La Vesprà”, on les colles palamosines anunciaran l’inici del Carnaval 2022. L’acte tindrà lloc a les 19 h davant l’Ajuntament, on Reines i Carnestoltes d’altres anys i des de la balconada de la Casa de la Vila, llegiran els manaments de la festa i penjaran el penó del carnaval palamosí.

Dijous Gras, 24 de febrer, la mainada del municipi serà la protagonista, i per això el programa ha previst a partir de les 18 h, una rua que tindrà lloc en el darrer tram de l’avinguda de l’Onze de Setembre (entre el passeig del Mar i el port pesquer) on tots els infants que ho desitgin podran desfilar amb les seves disfresses, fins a arribar a la zona de l’estenedor de xarxes, on a partir de les 19 h tindrà lloc un fi de festa amb actuació musical.

El divendres 25 de febrer, revetlla del cap de setmana central, Palamós iniciarà el programa d’activitats a les 6 h del matí, amb la tradicional “Despertà”, on les colles palamosines recorren el municipi amb la música de les seves carrosses.

A les 9 h tindrà lloc una botifarrada popular a l’estenedor de xarxes, i a partir de les 9:30 h els més valents podran participar a la “Despertà al mar” i llençar-se a l’aigua. La programació d’aquest matí seguirà a les 11 h, amb la visita que Reina i Carnestoltes d’altres edicions faran a l’Ajuntament de Palamós i posteriorment al Mercat Municipal, i es tancarà a partir de les 13:30 h amb el Dinar de botiguers que la colla Els Destronats organitza a la plaça dels Arbres.

L’acte central d’aquest dia es durà a terme a partir de les 16:30 h, amb la visita que l’Associació del Carnaval i la comitiva carnavalera faran als comerços del municipi que s’hagin ambientat amb temàtica de la festa. A diferència d’altres anys però, no s’accedirà a l’establiment i es ballarà al carrer.

Gran Rua del Carnaval
Dissabte 26 de febrer tindrà lloc l’acte central del Carnaval de Palamós amb la realització de la Grandiosa Rua que a partir de les 15:30 h, recorrerà les avingudes centrals del municipi, amb la participació de les comparses, carrosses i plataformes, i que la colla dels Pirats s’haurà encarregat d’anunciar amb música i ambient, amb la cercavila que farà durant el matí i amb la seva carrossa pels carrers de Palamós.

Enguany, a causa de la incertesa que ha generat la sisena onada de la pandèmia, l’Associació del Carnaval no establirà premis per a la Rua.

Un cop finalitzada la Rua la festa seguirà a l’estenedor de xarxes amb l’actuació musical de les formacions: Diamond Stick i Kharlitos Selektah.

El diumenge 27 de febrer es durà a terme la Gran cercavila matinal, i totes les colles que ho desitgin mostraran les seves disfresses i coreografies amb un itinerari que recorrerà bona part del passeig del Mar de Palamós.

Finalment, el Carnaval 2022 de Palamós es tancarà el dimecres 2 de març amb una Sardinada popular que tindrà lloc a l’estenedor de xarxes a partir de les 19:30 h.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat