Palamós celebrarà la Castanyada el proper divendres 26 d’octubre

La Castanyada és una festa popular de Catalunya que se celebra pels volts de Tots Sants. Aquesta tradició prové de l’antiga festa ritual funerària quan es tocava a morts durant tota la vigília de Tots Sants. Amics i parents havien d’ajudar els campaners a fer aquesta dura tasca i tots plegats consumien castanyes, panellets i moniatos per no defallir. Actualment s’ha convertit en una celebració amb caràcter festius per anunciar l’arribada de la tardor i el fred.

Palamós fa molt temps que va recuperar la celebració d’aquesta festa tradicional de la mà de l’associació Fefe i Momo, posteriorment, Fefe i Cia. L’Associació Fefe i Momo de Palamós, es va fundar l’any 1995, amb el propòsit de treballar en la recuperació d’elements la cultura popular i tradicional de casa nostra: cançons, danses, jocs i especialment les de caràcter infantil, amb un incís especial a recuperar tradicions de la nostra vila perdudes en el temps. Amb aquesta intencionalitat organitzava la festa de la Castanyada, l’arribada d’en Fumera o el taller de fanalets.

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós conjuntament amb Fefe i Cia, organitza aquesta festa amb el propòsit de preservar, enriquir i fomentar la cultura popular i tradicional catalana a Palamós. És en aquesta línia, que es portarà a terme la celebració de la Castanyada el proper divendres 26 d’octubre a les 18h a la plaça del Forn a càrrec de la companyia professional Fefe i Cia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat