Palamós centralitzarà tots els punts de votació del 14-F a la Nau dels 50 metres, per garantir la màxima seguretat sanitària i concentrant en aquest espai tots els recursos

Amb motiu de la realització de les eleccions al Parlament de Catalunya, previstes per al diumenge 14 de febrer, Palamós centralitzarà tots els punts de votació d’aquests comicis a l’equipament municipal polivalent de la Nau dels 50 metres (plaça del Suro), amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat sanitària en el procés de votació i de poder concentrar en aquest espai tots els recursos necessaris que ho facin possible.

La Nau dels 50 metres compleix totes les normatives requerides tant d’espai interior (1.900m2 lliures), com de renovació d’aire (natural i amb sistemes mecànics), i permet l’aplicació de totes les mesures que garanteixen la màxima seguretat sanitària vinculades a la prevenció de la Covid, tant per a les persones que exerceixin el dret al vot, com per als membres de les meses.

Procés de votació àgil i segur
En aquest equipament s’ubicaran el total de 21 meses electorals del municipi, que comptaran cadascuna amb un espai diàfan de prop de 50m2. Per a poder garantir un procés de votació àgil i segur, es crearan els circuits interiors d’un sol sentit, marcats i senyalitzats, que evitin els creuaments entre persones i permetin un còmode accés i sortida, la qual cosa suposarà no superar, un cop dins la Nau, la mitjana dels 5 minuts perquè cada elector pugui realitzar el seu procés de votació.

Es garantirà que el flux de persones dins la nau en un mateix moment no superi les 70 persones en el global de meses.

L’espai exterior de la Nau (plaça del Suro) es dividirà en quatre seccions degudament senyalitzades corresponents als antics col•legis electorals, on es canalitzarà l’entrada dels votants, i on esperaran amb la distància interpersonal necessària, el seu torn per a l’accés a l’interior de l’equipament.

Personal municipal distribuït en aquest àmbit informarà prèviament dels accessos que corresponen a cadascú, així com, si cal, del número de la mesa electoral on haurà de dipositar el seu vot un cop sigui dins la Nau.

Cal recordar que només es podrà entrar dins l’edifici si es porta mascareta i s’accedeix a netejar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic dels dispensadors que es trobaran ubicats a cada porta d’accés. Es recomana portar el vot de casa i d’aquesta manera no haver d’utilitzar les paperetes que están a disposició de tots els votants dins la Nau.

Servei de bus gratuït i transport adaptat
Per tal de poder facilitar el desplaçament fins a la nau d’aquells ciutadans que ho requereixin, s’habilitarà un servei de bus gratuït, que cada 20 minuts, de 8:30 a 19:30 h, recorrerà ininterrompudament el perímetre del municipi amb nou parades ja habilitades en les línies del transport urbà:

– Parada del giratori del port pesquer (entre la llotja i Museu de la Pesca)
– Parada situada a la carretera de La Fosca (davant el Càmping Palamós)
– Parada del giratori del c/ de Roqueta amb Ronda de l’Est
– Parada de la plaça de Vila-romà
– Parada del c/d’Àngel Guimerà (davant del c/Pau Casals)
– Parada de l’avinguda de la Llibertat
– Parada de l’avinguda de Ll. Companys (davant c/del Dr. Fleming)
– Parada de l’avinguda de Catalunya (Correus)
– Parada de la plaça del Suro (Nau 50 m – c/de Provença)

El servei de transport adaptat per a persones amb problemes de mobilitat es realitzarà durant tot el matí del 14 de febrer, mitjançant Creu Roja Palamós, i en aquest cas caldrà sol•licitar-lo prèviament al telèfon: 972 602 211.

Tant l’interior de la Nau dels 50 metres com el transport habilitat comptaran amb un servei de neteja que durant tota la jornada i segons la utilització, garantiran la neteja dels equipaments i del mobiliari.

Aplicatiu al web per saber, amb antelació, el número de mesa
A partir de dilluns vinent, 8 de febrer, l’Ajuntament de Palamós habilitarà un aplicatiu informàtic instal•lat al web municipal (www.palamos.cat) mitjançant el qual es permet saber còmodament i amb antelació, a qualsevol persona empadronada al municipi i amb dret a vot, el número de la mesa de votació que aquest/a votant té adjudicada.

Per això només caldrà posar en aquest aplicatiu, el número de D.N.I de la persona interessada i automàticament s’identificarà el número de la mesa i la seva ubicació dins l’equipament municipal de la Nau dels 50 metres, on diumenge 14 de febrer haurà de dipositar el seu vot.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat