Palamós cerca l’opinió dels joves sobre el municipi mitjançant un concurs fotogràfic a Instagram

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós ha creat un concurs fotogràfic mitjançant la plataforma Instagram per tal de motivar la participació dels joves de la vila i poder conèixer la seva opinió sobre el municipi.

La proposta forma part del Pla Local de Joventut que actualment es troba en període de revisió i per al qual es requereix conèixer, entre altres, l’opinió sobre els diferents aspectes que afecten la vida dels joves palamosins.

El Pla inclou l’anàlisi qualitatiu des d’una visió tècnica, una visió social (amb la participació de les entitats de la vila) i una visió juvenil, on es vol saber l’opinió directa d’aquest col•lectiu.

És doncs amb l’objectiu de cercar la màxima implicació dels joves i de fer-ho de manera lúdica i divertida que ara s’impulsa aquest concurs en el qual els i les joves participin publicant fotos tant de coses que els fan estar orgullosos de ser palamosins i palamosines, com de coses que els agradaria canviar.

El concurs és adreçat a joves d’entre 13 i 30 anys que visquin o estudiïn a Palamós, i permet la presentació, fins al 16 de maig, de tantes fotos com es desitgi. L’única condició per a la participació és que la imatge sigui publicada amb el hastag de #palamosbull, que sigui acompanyada amb un text que descrigui el motiu de la foto i que els autors siguin seguidors del perfil d’Instragam del Punt Jove, per tal que es pugui fer ser el seguiment de les fotos publicades.

L’Àrea municipal de Joventut ha editat flyers informatius amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta iniciativa entre els joves i, a banda, es fan visites personalitzades als instituts de la vila informant de manera directa.

Amb totes les fotografies presentades es farà una exposició al Punt Jove. Posteriorment tindrà lloc un acte de presentació de totes les fotos on es convidarà els joves concursants per a lliurar el premi a la persona autora de la foto amb més likes, també a l’escollida entre els assistents i on es sortejarà una càmera GoPro entre tots els concursants presents aquest dia.

L’acte permetrà projectar les imatges seleccionades i poder-les comentar amb els joves establint diàleg i coneixent l’opinió directa d’aquest col•lectiu.

Pla Local de Joventut
L’elaboració del Pla Local de Joventut preveu poder captar la màxima diversitat d’opinions, i és per això que també s’ha fet arribar un qüestionari (http://bit.ly/1WCKuIh) a totes les entitats del municipi amb l’objectiu de tenir la visió social que té aquest col•lectiu del seu municipi.

El Pla Integral de Joventut de Palamós és un projecte de l’Ajuntament de Palamós que s’inclou en la línia de les polítiques de joventut que es promouen des de la Generalitat i en l’àmbit de Catalunya, on s’inclouen també projectes per a joves que es porten a terme conjuntament amb altres institucions (Consell Comarcal), departaments municipals (Acció Social i Ciutadania, Ensenyament, Esports) i entitats del municipi.

Aquest document analitza en primer terme la situació global de la joventut a Palamós (serveis, activitats, problemàtiques o necessitats). Una diagnosi bàsica per a poder marcar les estratègies per a l’aplicació de polítiques municipals que incideixin en aquestes problemàtiques i apliquin mecanismes per resoldre necessitats dels joves en àmbits com els de l’habitatge, el treball, l’educació, la salut, la cultura, l’associacionisme, o el foment de la participació.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

15/04/2024

Relacionades per entitat