Palamós commemora el Dia Internacional de la Dona

Demà divendres 8 de març, Palamós organitzarà diversos actes commemoratius amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Les activitats s’iniciaran a les 10 h del matí amb la presentació de la jornada que organitza per aquest dia el Grup Feminista de Palamós. Aquest acte tindrà lloc a l’Aula de Teatre (Galeries Carme) on a partir de les 10.30 h es durà a terme la presentació del llibre “Mi amiga Meno y yo” de Carla Romagosa, un llibre desinhibit sobre la menopausa escrit sense perjudicis i replet de grans consells, que permet afrontar amb humor una etapa crucial en la vida de totes les dones.

Posteriorment a les 12 h el Grup Feminista de Palamós i les persones participants a aquests actes, iniciaran una manifestació que recorrerà la zona centre del municipi fins a arribar a l’Ajuntament, on és prevista la lectura d’un manifest.

Més tard a les 12.30 h i, en el mateix lloc, es durà a terme la representació del muntatge teatral “Quèe?”, i finalment el matí es tancarà amb la realització d’un taller reivindicatiu de pancartes que s’utilitzaran a la manifestació feminista convocada aquest dia a Girona.

Els actes que es programen a Palamós amb motiu del Dia Internacional de la Dona seguiran a les 18.30 h davant de l’Ajuntament, amb la lectura de la Declaració institucional del 8-M a càrrec d’una representant de l’Associació de Dones de Palamós.

Precisament aquesta entitat local, de recent creació, ha previst la realització d’una conferència de la publicista especialitzada en màrqueting i economia, Linda Zoraya, que parlarà de l’equitat de gènere i l’empoderament de les dones.

Aquest acte tindrà lloc a les 20 h a l’Espai del Peix i també inclourà el reconeixement a la trajectòria d’una dona de Palamós.

Abans però, a les 19 h, el Museu de la Pesca també se suma a aquesta jornada organitzant la conferència “Dona’m la mar. Narrar la mar en femení” a càrrec de Mireia Mayolas, cap de l’Àrea d’Educació i Activitats del Museu Marítim de Barcelona, que parlarà d’aquest projecte mitjançant el qual es busca establir un discurs coral que sumi veus de dones que s’han fet a la mar per ajudar a entendre com podem mirar, i narrar, la mar d’una manera més igualitària.

Aquesta és una iniciativa pionera en l’àmbit dels museus que ha donat veu a les dones que viuen el i del mar, amb l’objectiu de reorientar la narrativa del Museu Marítim de Barcelona tot incorporant la perspectiva de gènere.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat