Palamós commemora el Dia Internacional de l’Art amb la programació de diverses activitats artístiques

Dissabte vinent, 8 d’abril, Palamós iniciarà les propostes artístiques que tenen lloc al municipi vinculades a la commemoració del Dia Internacional de l’Art (15 d’abril), que organitza l’Àrea municipal de Cultura conjuntament amb l’entitat local Cercle Artístic de Palamós.

El calendari es posa en marxa amb la tradicional Mostra d’Art, de dibuix i pintura, que el Cercle Artístic de Palamós durà a terme aquest dissabte 8 d’abril, al passeig del Mar, i més concretament a la zona del brollador dels Jardins de l’1 d’octubre.

Aquest espai es convertirà, de les 9 h del matí a les 21 h del vespre, en una gran exposició d’art a l’aire lliure, on tots els visitants de la fira podran gaudir d’una agradable passejada entre les diverses parades d’una vintena d’artistes, arribats de diversos punts del país, que posaran a la venda una àmplia mostra de les seves obres.

La programació seguirà el divendres 14 d’abril, amb l’obertura, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Palamós (c/ Major, 56), d’una nova mostra del fons pictòric Francesc Galí, que es dedica en aquesta ocasió a la temàtica “La ciència ficció en el Llegat Francesc Galí”.

L’exposició es compon d’un total de nou quadres de diversos estils, amb artistes de la categoria de: Joan Abelló, Pere Brull Carrera, Martín Carral González, Modest Cuixart, Margarita Gil Granero, Bartolomé Liarte, Alfons Oliver Ferrer, Joan Rifà i Toni Rovira. Aquesta mostra restarà oberta al públic, de dilluns a divendres, de 8 a 15 h.

El Llegat Francesc Galí està format per una col·lecció global de prop de dues-centes obres fonamentalment pintures a l’oli i aquarel·les, però també dibuixos, escultures, esmalts i tapissos, que formen part d’aquest fons municipal d’art, que es va crear fruit de la sensibilitat del crític d’art Francesc Galí, el qual el va llegar a l’Ajuntament de Palamós que el preserva, exhibeix i dinamitza.

Les activitats commemoratives del Dia Internacional de l’Art es complementaran el dissabte 15 d’abril, amb motiu de la data de l’efemèride, amb una jornada de portes obertes que tindrà lloc als tallers de sis artistes plàstics palamosins, adreçades a tot el públic interessat per tal que pugui conèixer de prop les seves obres, en el seu espai i de la seva mà.

Es tracta concretament dels artistes: Pere Coll (plaça Murada), Martí Colls (c/ Mestral 1. St. Antoni de Calonge), Joaquim Comes (c/ Espasa 5), Tania Font (c/ Rutlla Baixa 16), Albert Roca (Av. de la Llibertat 80), i Joan Sarquella (c/ d’Astúries 14. St. Antoni de Calonge). Les visites als tallers es duran a terme dins l’horari de 16 a 20 h.

El Cercle Artístic de Palamós
A Palamós el Cercle Artístic esdevé l’entitat que fomenta les arts plàstiques i artístiques. Actualment, el Cercle compta amb una vuitantena de socis i en la seva seu del carrer d’Orient, ofereix diàriament (excepte juliol i agost), cursos i tallers de pintura i altres tècniques artístiques. Aquesta entitat també organitza durant l’any els cursos de dibuix, les sessions de model i les línies de pintura a l’oli, aquarel·la i la de tècniques mixtes.

A banda des del Cercle Artístic es realitzen tallers de pintura i dibuix per a infants, i els tallers artesans de pintura sobre roba, seda i vidre.

Aquest ampli ventall d’oferta artística, sumada a l’organització d’activitats com les que tindran lloc aquests dies amb motiu del Dia Internacional de l’Art, formen part de les propostes incloses en el conveni signat entre el Cercle Artístic i l’Ajuntament de Palamós, que té l’objectiu de fomentar l’art al municipi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp