Palamós commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Palamós s’ha sumat un any més al “Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones”, que es commemora cada 25 de novembre.

Amb aquest objectiu l’Ajuntament de Palamós ha programat aquest migdia un acte institucional que s’ha dut a terme al Teatre La Gorga, i que ha comptat amb la participació del consistori municipal i, de manera especial, d’alumnes de diverses escoles d’educació secundària de Palamós.

L’acte s’ha iniciat amb la lectura d’un manifest a càrrec de diversos regidors i regidores dels grups municipals representats a l’Ajuntament i també d’alumnes dels centres de secundària del municipi, seguida d’una ofrena floral en homenatge a totes les víctimes que s’han produït aquest any a conseqüència de violència masclista.

L’acte ha estat acompanyat de dues peces musicals interpretades per la cantant palamosina Eli Fernández.

Aquest acte institucional forma part del calendari d’activitats culturals i reivindicatives que tenen lloc aquests dies a Palamós, mitjançant les quals sensibilitzar la societat en la lluita contra les actituds masclistes. El programa inclou taula rodona, espectacle de dansa, presentació d’un llibre, mostra bibliogràfica o la realització de tallers.

Demà divendres 26 de novembre s’han programat dos actes de referencia dins el programa. Per un costat a les 17:30 h, l’espai municipal polivalent de les galeries Carme acollirà la presentació del llibre “Calladeta, no ets més guapa”, de Núria Prieto. Aquest treball mostra, a través del relat en primera persona, deu històries reals i properes. Les protagonistes són dones de menys de 30 anys (excepte dos casos) que han patit violència de gènere. Aquests relats posen l’èmfasi en les primeres alarmes d’una relació de maltractament.

La presentació del llibre comptarà amb la participació d’una de les protagonistes d’un dels relats, que explicarà la seva experiència. Les persones interessades a poder assistir a aquest acte, cal que reservin localitat a: espai.jove@palamos.cat

El mateix divendres dia 26, però a les 20:30 h, es durà a terme la representació al Teatre La Gorga de l’espectacle de dansa “Silver Ballad”, de la companyia La Súbita.

Es tracta d’una coreografia que vol retre un homenatge a través d’un viatge poètic, pels cossos que ens habiten, les dones que ens inspiren i les ballarines que deixen rastre en la societat. Entrades a: www.lagorga.cat

Finalment la programació d’activitats a voltant del “Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones” es tancaran al dilluns 29 de novembre amb la realització d’un taller d’autoprotecció per a dones que es realitzarà de 9:30 a 12 h, al Punt Jove (galeries Carme). Aquest taller és gratuït i serà impartit per un equip especialitzat del cos de Mossos i Mosses d’Esquadra. Les places són limitades i cal fer les inscripcions a: igualtat@palamos.cat

Cal destacar que durant aquests dies la Biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou” presenta una mostra bibliogràfica amb la temàtica de la violència masclista com a protagonista.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp