Palamós commemora la 50a edició del seu Aplec de la Sardana

Ahir diumenge 22 de juliol va tenir lloc a Palamós el 50è Aplec de la Sardana, que sota l’organització de l’Agrupació Sardanista Costa Brava i amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós, esdevé un dels aplecs més veterans de les comarques gironines.

Aquesta destacada activitat sardanista va tenir lloc, si més no en el seu inici, al parc municipal de l’Arbreda, però la pluja que va caure ahir a mitja tarda va fer que l’organització decidís traslladar l’Aplec a la nau polivalent del “50 metres”, en un principi, i a la plaça del Suro, situada davant aquest equipament, finalment, un cop la pluja es va esvair definitivament.

Enguany les cobles protagonistes de la jornada d’ahir varen ser ’Aplec palamosí han estat: Jovenívola de Sabadell, Reus Jove, Mediterrània i Baix Empordà.

Placa commemorativa del 50è aniversari
Amb motiu del 50è aniversari de l’Aplec palamosí l’Ajuntament de la vila va voler commemorar la data amb la descoberta d’una placa que recorda aquesta destacada efemèride i agraeix tota la tasca feta per l’Agrupació Sardanista Costa Brava en l’organització, impuls i difusió d’aquesta activitat i de tota aquella que té lloc al municipi en relació amb la sardana.

L’acte de descoberta de la placa, que restarà ubicada al parc de l’Arbreda, es va realitzar a la mitja part de l’Aplec i va ser a càrrec del president de l’Agrupació Sardanista Costa Brava, Josep Cordomí, i de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.

En l’apartat d’homenatges cal destacar també el que l’Agrupació Sardanista Costa Brava va retre al mestre Xavier Forcada, en el seu 75è aniversari i autor de la sardana “Aires a prop de mar” que ahir durant l’Aplec es va estrenar.

El gran concert de sardanes obrirà el festival Amb So de Cobla
Després de la festa de l’Aplec, l’Agrupació Sardanista Costa Brava ja prepara per al pròxim 8 d’agost, a les 22 h i a l’Arbreda municipal, la nova edició del prestigiós “Concert de Sardanes de la Costa Brava-Memorial Ricard Viladesau”.

Aquesta activitat arriba enguany a la 18a edició, i comptarà com és habitual amb les prestigioses cobles Montgrins i la Principal de la Bisbal, que interpretaran una quinzena de sardanes, que tocaran les dues cobles de manera alternativa durant la primera part i, conjunta, a la segona.

Aquest concert tan especial, obrirà un any més el prestigiós festival Amb So de Cobla, que del 8 al 12 d’agost durà a terme la seva segona edició amb un programa de concerts que té la música de cobla com a protagonista. En el cartell d’enguany es destaquen músics tan reconeguts com Kepa Junkera que actuarà acompanyat de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, o bé les formacions The Cobla Sound Fanfare, o la Cobla Catalana dels Sons Essencials, encapçalada pel músic Marcel Casellas.

Entrades ja a la venda
L’Agrupació Sardanista Costa Brava ja ha posat a la venda les entrades per a poder assistir al “Concert de Sardanes de la Costa Brava-Memorial Ricard Viladesau”, i que es poden adquirir anticipadament a les oficines del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Palamós –c/ Ave Maria, 3, 2n pis- de 9 a 16 h.

Els preus de les localitats per aquest concert són de 18 €, mentre que per als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós és de 12 €.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat