Palamós comptarà amb una nova estació de busos que millorarà la circulació dels vehicles i la comoditat dels usuaris

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha presentat avui, juntament amb l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i el director Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló; el projecte de la nova estació d’autobusos de Palamós, que se sotmet a partir d’avui a informació pública.

La nova estació d’autobusos, que comportarà una inversió de 2,5 MEUR, millorarà la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona i de la comarca del Baix Empordà, i molt particularment, la circulació per l’interior del municipi de Palamós.

D’altra banda, la nova estació i el seu conjunt actuarà com element catalitzador d’una nova configuració urbana del sector.

Actualment, Palamós disposa d’una estació d’autobusos situada al carrer Lopez i Puigcerver, al centre urbà, en una localització que dificulta la circulació dels autobusos, degut a una trama de carrers estrets i concorreguts de trànsit viari que fa difícil l’accés còmode d’aquests vehicles de transport de viatgers.

La necessitat en la construcció de la nova estació va motivar que l’Ajuntament de Palamós modifiqués el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) amb l’objectiu d’obtenir els terrenys necessaris per a la construcció d’aquest equipament, cercant aquells que millor s’adaptessin a les necessitats del municipi i del servei. Aquesta modificació també va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació, possibilitant la seva execució de forma anticipada, sense necessitat de desenvolupament urbanístic previ del sector on es troba ubicada.

L’Ajuntament de Palamós destaca la importància de poder situar ara aquesta nova estació d’autobusos del municipi en un espai com és el de la prolongació del carrer d’Enric Vincke, que esdevindrà centre del nucli urbà, un cop completada la seva urbanització, amb un fàcil accés des de qualsevol punt de la població, i que en un futur quedarà connectat directament amb l’autovia C-31, amb la qual cosa s’obtindrà una ràpida i fàcil entrada i sortida dels autobusos.

Amb la nova ubicació de l’estació d’autobusos del municipi, l’Ajuntament de Palamós té previst pacificar al trànsit a l’entorn de la plaça de Catalunya, amb un projecte urbanístic que integri els carrers del voltant i pensant en prioritzar el vianant per davant dels vehicles.

Es preveu que el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori liciti les obres de construcció de la nova estació a finals d’aquest any i comenci els treballs abans de l’estiu de l’any que ve. Es preveu que la nova instal•lació entri en funcionament a principis de 2024.

L’estació disposarà d’una platja de 6 andanes per als autobusos en semibateria i també comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila davant de les andanes.

L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets. Tot el conjunt està dissenyat per a permetre la modulació dels espais.

Un tancament de vidre facilitarà la visió de les andanes des de la sala d’espera i la marquesina que s’ha projectat sobre les andanes, a més de proporcionar confort a les persones usuàries, permetrà l’entrada de llum natural per sobre de l’edifici.

La nova instal•lació comptarà amb encaminaments per persones invidents i està adaptada per persones de mobilitat reduïda. D’altra banda, disposarà de sistemes de videovigilància i d’un sistema de producció elèctrica mitjançant plaques fotovoltaiques situades a tota la coberta de l’edifici i a part de la coberta de la marquesina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat