Palamós consolida la ruta dedicada a recordar el pas per la vila de Truman Capote

Tots els dimecres, divendres i dissabtes dels mesos de juliol i agost l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós organitza la ruta El Palamós de Truman Capote, mitjançant la qual s’ofereix al públic interessat un recorregut on s’explica què va poder veure i viure, amb quins personatges va coincidir, on anava i com era la vida quotidiana de Capote durant les tres temporades que va viure a Palamós -les primaveres i estius de 1960, 1961 i 1962- buscant la tranquil•litat necessària per a poder escriure la seva obra mestra “A sang freda”.

MÉS DE 500 PARTICIPANTS
Aquest itinerari guiat que s’inicia sempre a les 19 h des de davant del Museu de la Pesca i que s’ofereix en tres idiomes (dimecres: anglès, divendres: castellà i dissabtes: català), ja ha estat realitzat per més de 500 persones d’ençà que l’estiu de 2010 es va encetar coincidint amb la commemoració del 50è aniversari de l’arribada a la vila de l’escriptor nord-americà.

Aquesta proposta ressegueix el Palamós que va reflectir l’escriptor i periodista Màrius Carol a l’obra L’home dels pijames de seda, i neix amb l’objectiu d’explicar que a Palamós i a la Costa Brava, malgrat el pas dels anys, encara es poden experimentar sensacions i emocions semblants a les que va sentir Truman Capote i altres personatges en les seves estades.

L’itinerari ressegueix els llocs de Palamós on Capote hi va fer vida: locals d’oci com La Pañoleta, de restauració com Los Caracoles o el Maria de Cadaqués, així com els de la vida quotidiana com la llibreria o la pastisseria que freqüentava, explicant anècdotes de l’estada de l’escriptor nord-americà a Palamós i de la gent que l’envoltava. Molts d’aquests indrets es relacionen també amb altres personatges famosos de l’època que van visitar el municipi com l’escriptor Robert Ruark o l’actriu Ava Garner, entre altres.

INSCRIPCIONS I PREUS
Per a poder participar a la ruta cal que prèviament es faci la inscripció al Museu de la Pesca (moll pesquer s/n) o bé al telèfon 972 600 424. Els preus de la ruta El Palamós de Truman Capote, és de 3 € per a joves d’11 a 17 anys, de 5 € per a majors de 18 anys, mentre que per als menors de 10 anys la ruta és gratuïta.

ELS COMPLEMENTS DE LA RUTA
La visita que reviu el Palamós que va conèixer Capote s’acompanya d’un llibret amb imatges i textos explicatius que es va editar amb la col•laboració de la Diputació de Girona. La documentació de la ruta, els seus textos i aquest llibret, van ser elaborats, per encàrrec municipal, per l’escriptor i periodista Sebastià Roig.

Finalment cal destacar que la ruta es tanca amb la degustació del còctel Truman Capote, que els participants, majors d’edat, degusten en uns dels salons de l’hotel Trias de Palamós.

A banda de català, castellà i anglès, i prèvia sol•licitud, la ruta guiada El Palamós de Truman Capote també es realitza en francès i alemany.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat