Palamós crea una normativa municipal per a regular l’ús dels patinets elèctrics a la via pública

L’Àrea de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Palamós ha creat el text final de la normativa municipal per a regular a la via pública l’ús dels patinets elèctrics i la resta de Vehicles de Mobilitat Personal-VMP, adaptant-se a les necessitats sorgides al municipi en aquest àmbit, i sumant al document final, els condicionants tècnics regulats per la normativa estatal i europea.

Aquesta regulació s’inclou dins l’Ordenança municipal de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària, i ha de permetre poder vetllar per la convivència a la via pública, d’aquests patins, amb els vianants i la resta de vehicles.

La normativa estableix, entre altres, que els patinets elèctrics i la resta de VMP, no puguin circular per les voreres i només ho puguin fer pels carrils bici així com pels carrers del municipi, amb una limitació de velocitat de fins a 25km/h. El document també recomana l’obtenció d’assegurança per aquest tipus de vehicle i la seva conducció utilitzant casc i armilla reflectant.

Els usuaris de patinets no podran conduir-lo utilitzant al mateix temps auriculars o manipulant el telèfon mòbil, i caldrà que aquests vehicles estiguin dotats amb llums, tant davant com darrere.

Els menors de 14 anys caldrà que portin obligatòriament casc homologat, i les empreses de lloguer de patins elèctrics o altres VMP al municipi estaran obligades a tenir assegurats els seus vehicles així com a subministrar als seus clients casc i armilla reflectant. No respectar qualsevol dels criteris que marca la normativa pot suposar la imposició de multes.

Municipi 30 km/h
La nova Ordenança reguladora de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària, també inclou l’aplicació del límit de velocitat de 30km/h que s’instaurarà per a tots els vehicles a totes les vies del nucli urbà del municipi, amb l’objectiu de potenciar la seguretat de vianants i vehicles, millorar la fluïdesa del trànsit i protegir el medi ambient amb la reducció d’emissions contaminants i la millora de l’eficiència energètica.

Aquesta ordenança municipal de mobilitat permetrà refondre en un sol text, els tres reglaments que existien fins ara en aquest àmbit, i que es dividia en: l’Ordenança reguladora de circulació i l’ús viari del nucli antic de Sant Joan, i l’Ordenança de les normes de circulació de vehicles al barri Vell de Palamós, que especificava les característiques i especificitats d’aquests àmbits; i finalment l’Ordenança de circulació, seguretat i utilització viària, que abastava la resta del municipi.

L’Ordenança reguladora de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària, s’inclou a l’ordre del dia del Ple municipal de demà dimarts (22/12/20), per a la seva aprovació inicial, i es preveu que es pugui començar a aplicar, un cop passat els tràmits administratius, durant el primer trimestre de l’any vinent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat