Palamós destina 50.000 € a ajudes per a famílies afectades econòmicament a conseqüència de la Covid, i adreçades a les despeses d’inici de curs i a les activitats extraescolars

L’Ajuntament de Palamós activa nous ajuts vinculats al Pla de xoc municipal, que es va crear per a poder fer front a la crisi econòmica que ha afectat famílies i empreses del municipi a conseqüència de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19.

En aquest cas es tracta d’ajuts destinats a infants i joves de famílies del municipi, afectades econòmicament arran de la pandèmia, i mitjançant els quals poder suportar les despeses d’inici de curs als seus respectius centres educatius, així com per a la realització de les activitats extraescolars.

Amb aquest objectiu s’han previst un total de 50.000 euros, que es divideixen en 30.000 euros destinats a les despeses d’inici de curs, amb ajuts poden arribar fins a 200 euros per infant o jove; i amb uns altres 20.000 euros per a les activitats extraescolars, en aquest cas amb ajuts que poden arribar fins als 150 euros per beneficiari.

Els criteris d’adjudicació són econòmics, però els llindars s’han fixat relativament elevats pensant en famílies que estan o han estat afectades econòmicament per la pandèmia, malgrat no trobar-se en una situació de pobresa o en risc d’aquesta. Els imports atorgats seran fixos i iguals en cada modalitat per a tots els infants i joves que accedeixin a les ajudes.

Aquest nou paquet d’ajuts va ser provat dimarts passat en el Ple municipal, i ara, des de l’Àrea d’Ensenyament s’enllesteixen les bases que regiran el procés de sol•licituds. Es preveu que aquesta tasca conclogui en els propers dies i que a principis del mes vinent ja s’obri el període de sol•licituds d’aquests ajuts.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp