Palamós destinarà l’any vinent prop de 180.000 € per a desenvolupar al municipi propostes de formació i inserció sociolaboral

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós ha rebut la subvenció de la Generalitat de Catalunya, per a les actuacions de foment de l’ocupació i d’inserció sociolaboral que s’executaran durant aquest any 2019. L’objectiu és el de promoure l’ocupació fomentant la igualtat d’oportunitats i la no discriminació en el treball de les persones amb especials dificultats.

La quantia total subvencionada per a fomentar accions formatives i ocupacionals al municipi és de 179.253,93 € i està dividida en tres parts. Una de 31.376,04 € aportats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministerio de Treball, Migracions i Seguretat Social, destinada a la contractació d’un agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL) amb l’objectiu de coordinar accions de millora de l’ocupabilitat de les persones a Palamós.

En aquest àmbit cal sumar l’aportació d’11.000 € que també fa el SOC en aquest cas destinada a la contractació d’un tècnic en comunicació i prospecció d’empreses amb l’objectiu de dinamitzar i impulsar iniciatives i col•laboracions amb el teixit empresarial local fomentant la realització de pràctiques laborals per a joves així com la seva formació i inserció laboral .

L’altra d’un import de 136.877,89 € que ha atorgat el Departament d’Empresa i Ocupació la Generalitat, des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i mitjançant el programa “Treball als Barris”, amb el cofinançament del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, s’invertirà a seguir impulsant a Palamós durant l’any 2019, i a partir del proper mes de febrer, propostes i projectes per al foment de l’ocupació i formació per a la inserció sociolaboral. L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós destinarà aquesta part de la subvenció al desenvolupament d’un dispositiu que preveu poder atendre persones majors de 16 anys, empadronades a Palamós i residents al barri d’actuació, en situació d’atur o millora de feina, inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquest dispositiu d’inserció sociolaboral inclou el desenvolupament de les accions previstes que es basen en tres línies d’actuació: cursos de formació laboral amb pràctiques en empreses, la implementació d’un servei d’orientació professional per a persones a l’atur, formació en noves tecnologies, amb un espai de recerca de feina i aquest any com a novetat amb un espai d’assessorament a autònoms, empreses i emprenedors

La proposta formativa en l’àmbit laboral
Tots els cursos previstos són gratuïts, inclouen les pràctiques en empreses del municipi i són adreçats a persones empadronades a Palamós majors de 16 anys, en situació d’atur i inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya.

El calendari de cursos formatius a Palamós s’iniciarà el proper mes de gener i s’allargaran fins a desembre i enguany inclourà com a novetat els cursos d’operari del sector nàutic, que es realitzarà al febrer; i també el de cuina amb l’especialitat en peix, que tindrà lloc l’abril.

L’oferta formativa de 2019 també inclou el curs de peixateria (gener), atenció al client en anglès (maig), i el curs de personal de neteja sociosanitari (octubre).

Les persones interessades a poder inscriure’s en aquests cursos poden adreçar-se a l’Àrea de Promoció Econòmica (de dilluns a divendres de 10 a 14 h, ubicada a la “Casa Montaner” (Parc dels Països Catalans, 3) tel: 972 60 03 80, e-mail: orientacioprofessional@palamos.cat.

Servei d’orientació i tallers TIC
El projecte també permetrà seguir potenciant el servei d’orientació professional per a persones a l’atur, i amb especial atenció a persones en situació de vulnerabilitat.

També s’inclou formació en noves tecnologies i comunicació (TIC) i un espai anomenat CONNECTA’T que inclou espai de recerca de feina i espai de suport per empreses i autònoms i emprenedors. Aquest servei oferirà tallers especialitzats en l’ús de les noves tecnologies, així com un espai de recerca de feina que comptarà amb l’assessorament d’un professional. Cal destacar com a novetat la creació d’un apartat a l’APP municipal sobre la formació laboral a Palamós.

Agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL)
Mitjançant l’Agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL) es prioritzarà el servei de Borsa de Treball i prospecció d’empreses reactivant el servei d’intermediació laboral; també s’impulsarà un servei d’emprenedoria donant suport d’orientació i assessorament a les persones interessades a desenvolupar una idea de negoci.

Cal destacar que l’Agent d’ocupació i desenvolupament local treballa altres àmbits amb la gestió, relació i tramitació de les subvencionscom les ara rebudes amb el SOC, la Diputació de Girona o el GALP. També dona suport als projectes de ciutat com son la Marca de Garantia Gamba de Palamós, el projecte Palamós Peix o el procés de formació d’emprenedors/es i empreses Crea i Emprèn, i gestiona el web palamosocupacio.cat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp