Palamós disposa d’un nou punt d’atenció per a joves per dur a terme el programa ‘Centre de Noves Oportunitats’

L’Ajuntament de Palamós disposa d’un nou punt d’atenció i actuació adreçat a joves d’entre 16 i 24 anys per a desenvolupar el Programa Centre de Noves Oportunitats, gestionat per la UTE Fundació Oscobe-Intermedia.

El programa pretén oferir un recurs específic a joves que tinguin entre 16 i 24 anys, que no hagin finalitzat amb èxit els estudis obligatoris i/o post-obligatoris i que actualment no tinguin feina. Han d’estar inscrits al Programa de Garantia Juvenil de la Generalitat i donats d’alta al Servei d’Ocupació de Catalunya.

Les accions previstes a Palamós per desenvolupar el programa són oferir orientació laboral, assessorament formatiu i formació ocupacional a mida; fomentar el retorn al sistema educatiu, treballar competències transversals i tecnicoprofessionals, i la possibilitat de poder fer pràctiques en empreses.

D’aquesta manera, i a través d’una tècnica especialitzada en el programa, s’ofereix als joves itineraris personalitzats per a desenvolupar competències socials i personals que els facilitin l’accés a recursos formatius, laborals i socials. El programa es basa en el treball per projectes i vivencial per a potenciar l’autoconeixement, el creixement personal, les habilitats socials, les competències professionals i les noves tecnologies.

El Centre de Noves Oportunitats es coordina i dinamitza des de les Àrees de Joventut, Ensenyament i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós per tal d’oferir una atenció integral als i les joves. El programa és gestionat per la UTE Fundació Oscobe-Fundació Intermedia i subvencionat per la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

El nou punt d’atenció està ubicat al Punt Jove Palamós (c/ Santa Marta, 6) en horari de matins, de dilluns a divendres de 9 a 15 h, i de tardes, els dimarts i dijous de 15 a 17.30 h.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp