Palamós diu no a la violència envers les dones amb la celebració de diferents actes demà dijous

Un any més Palamós se suma al dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que se celebra cada 25 de novembre i que el municipi ha traslladat a aquest dijous 23, amb l’organització de diverses activitats per posar de manifest i reclamar l’eliminació de la violència envers les dones.

Sota el lema ‘Estimar no fa mal’, la primera activitat prevista tindrà lloc demà dijous a partir de les 18 h quan es farà l’acte oficial de celebració que comptarà amb la presència de la Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, i la regidora d’Acció Social i Ciutadania a l’Ajuntament de Palamós, Natàlia Casellas.

Aquest acte tindrà lloc davant l’Ajuntament de Palamós (c/Major, 56) i començarà amb uns breus parlaments de la regidora d’Acció Social i la Directora General d’Igualtat. L’activitat seguirà amb la performance que ha preparat l’Associació Teatral palamosina La Gespa durant la qual tres actors llegiran el fragment titulat “L’amant burlat” de l’obra de teatre “L’Aquari”, de Telma Romaní. Seguidament es farà la lectura del manifest unitari que ha preparat l’Institut Català de les Dones.

Durant el matí, actes a l’Hospital
Prèviament a l’acte de la tarda, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà i l’Hospital de Palamós, juntament amb l’Ajuntament de Palamós, hauran celebrat durant el matí diferents lectures de textos en commemoració d’aquest dia. Es llegiran diferents fragments de l’obra “L’Aquari”, de Telma Romaní, a les 10, 11, 12 i 13 h. I a més, a les 12 h, es farà també la lectura del manifest unitari amb la presència del President dels Òrgans de Govern i Alcalde de Palamós, Sr. Lluís Puig, i membres del Consell de Direcció de SSIBE.

Les lectures de les 10, 11 i 13 h tindran lloc a la sala d’espera C de consultes externes de l’Hospital de Palamós, i la de les 12 h es farà al Punt d’Informació (planta 0) també de l’hospital.

La celebració dels diferents esdeveniments en relació al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones s’organitza des de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós i els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà.

Presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2018
A banda dels actes commemoratius pel Dia Internacional contra la violència de gènere, també demà dijous a la tarda i després de la lectura del manifest davant l’Ajuntament de Palamós, la Sala de Plens del consistori acollirà, a partir de les 19 h, l’acte oficial de presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2018.

En aquest acte també hi serà present la regidora d’Acció Social i Ciutadania a l’Ajuntament de Palamós, Natàlia Casellas, i la Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, que parlarà de “La Igualtat a Catalunya en l’actualitat” en relació a la temàtica escollida per l’agenda d’aquest any.

El Sr. Edgar García Tax, líder indigenista maia, director de l’Associació guatemalenca Prodessa, també participarà a la presentació de l’agenda fent una conferència en la que parlarà de la realitat social i la política de Guatemala i dels seus reptes en matèria d’educació i desenvolupament integral de la societat guatemalenca.

Per acabar, la voluntària palamosina, Cristina Gurrea, explicarà la seva experiència personal al darrer “Estiu Solidari 2017”.

L’acte finalitzarà amb el repartiment de la nova Agenda Llatinoamericana 2018 a tots els assistents.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp