Palamós diu NO a la violència masclista

Un any més Palamós s’ha sumat al Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemora cada 25 de novembre, amb l’organització d’un acte reivindicatiu i de conscienciació que s’ha dut a terme avui divendres, a les 13 h, davant l’Ajuntament de Palamós.

L’acte ha estat organitzat pel Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós i s’ha basat en la lectura d’un manifest a càrrec de Sandra Medina, tècnic referent del protocol de maltractaments dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà-Hospital de Palamós.

NO a la violència masclista
El manifest ha estat signat per les principals institucions del país: la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, les quatre diputacions i les entitats municipalistes catalanes.

Aquest document posa l’accent en denunciar les violències sexuals i el seu contingut destaca en especial la incidència d’aquest problema entre la joventut, un col•lectiu que encara no percep suficientment l’existència de desigualtats entre homes i dones, no identificant determinades conductes d’abús i control com a formes d’exercir violència masclista.

Actituds d’imposició, de menyspreu, amenaces, humiliacions o gelosia s’instal•len com a pràctiques normalitzades en les relacions i les creences tradicionals al voltant de l’amor romàntic afavoreixen aquesta tolerància juvenil cap a la violència masclista.

Davant aquesta situació persistent el manifest reclama la cooperació entre les institucions i les administracions públiques implantant un model d’abordatge respectuós amb la llibertat de les dones, reparador del dany i innovador amb la difícil tasca de prevenir la violència masclista fins a eradicar-la definitivament.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp