Palamós dona el tret de sortida a la campanya “La cultura és al mercat”

El Mercat Municipal de Palamós ha acollit aquest matí (12/05/23) la posada en marxa de la campanya “La cultura és al mercat”, que fins a final de mes proposa obrir els mercats de les comarques gironines a les manifestacions culturals, en un exercici que permet traslladar l’art escènic dins l’espai del mercat, com a veritables temples també de la cultura gastronòmica, a través dels quals es difonen els valors dels productes locals i les tradicions.

L’actuació que ha encetat aquest programa ha estat la que han dut a terme els ballarins i les ballarines de la companyia de dansa internacional Cobosmika, que durant aquest matí han realitzat les seves coreografies entre les diverses parades, mostrant l’art de la dansa als clients i usuaris del mercat.

La campanya “La cultura és al mercat” té lloc amb motiu de la Setmana Internacional dels Mercats, en una iniciativa que impulsa la Xarxa de Mercats Sedentaris gironins amb el suport de la Diputació de Girona, i en el cas de Palamós compta amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció Econòmica i Mercats de l’Ajuntament de Palamós.

El programa d’activitats es durà a terme del 12 al 28 de maig en un total de vuit mercats de les comarques gironines, destacant el de Palamós amb la programació de nou activitats culturals diferents.

La següent de les accions culturals que es programarà al mercat palamosí serà el dia 15 de maig, amb una mostra bibliogràfica i espai de lectura que durà a terme la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”. Aquesta activitat es tornarà a repetir el dia 17 de maig.

El 18 de maig serà el torn de l’exposició fotogràfica i de peces de col·lecció, que el Museu de la Pesca presentarà vinculades a la venda de peix al municipi i les peixateries locals, dins el Dia Internacional dels Museus. La música en directe també serà present en el programa d’activitat previst, i el 19 de maig es comptarà amb la participació de l’Espai de Música de l’Escola Vedruna Palamós i d’Elbet Music.

Dins les propostes que tindran lloc al Mercat de Palamós també es destaca l’activitat titulada “Contes per engreixar el cistell”, a càrrec de la companyia La Senyoreta, que es durà a terme el dia 23 de maig, amb la narració de contes per a despertar rialles i emocions.

El Servei d’Arxiu Municipal de Palamós recordarà la tradició dels mercats a Palamós amb 100 anys d’història. Durant els dies 24 i 25 de maig s’exposarà un plafó d’interpretació històrica del mercat municipal.

Finalment, el dia 26 de maig, es durà a terme una demostració d’arts plàstiques a càrrec dels pintors i artistes locals: Pere Coll, Martí Colls, Quim Comes i Roser Matés, tots ells membres del Cercle Artístic Palamós.

Mercat Municipal de Palamós
El Mercat Municipal de Palamós el formen actualment 27 parades i locals (peixateries, carnisseries, verduleries-fruiteries, fleques, pesca salada, llegums cuits, menjar per emportar, pasta fresca, fruits secs, vins i licors, selecció de tes i infusions, servei de bar, etc).

Entorn del mercat cobert també cal sumar-hi el mercat de fruites i verdures, amb més de 40 parades ambulants i una oferta molt àmplia i amb la presència de productors del municipi i la comarca, fomentant la compra km 0.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Turisme i Promoció Econòmica

Relacionades per entitat