Palamós enceta aquest dissabte el Carnaval 2018 amb el sopar de presentació de la Reina i el Carnestoltes

Palamós ja ho té tot a punt per donar la benvinguda a una nova edició del Carnaval. Com és tradicional, la festa s’iniciarà demà dissabte 3 de febrer amb el sopar de germanor de les colles del carnaval, que amb prop d’un miler de participants previstos, tindrà lloc a partir de les 21 h, a la Nau dels 50 metres.

Durant aquest acte es durà a terme la presentació de la Reina i Carnestoltes 2018, que enguany presenta la colla “Los Terremotos” sota els noms de “Retrocarnestoltes” per al Carnestoltes, i “Reina Futurista” per a la Reina. El pregó del carnaval serà a càrrec de la colla “Les Incombustibles”.

El primer cap de setmana de carnaval seguirà l’endemà diumenge amb el tradicional vermut organitzat per la colla d’animació de Palamós Els Pirats, a les 12 h al Passeig del Mar. A les 17 h, la Nau dels 50 metres acollirà de nou la presentació del Carnestoltes i Reina infantil, amb la participació de les escoles de dansa de la vila, la Coral “Veus que bé” i altres actuacions.

Novetats del carnaval 2018
El carnaval d’enguany seguirà el dimecres 7 de febrer amb una calçotada a l’estenedor de xarxes, a les 13 h, a càrrec de la colla “Kins20”. Per 7€ els participants podran degustar 12 calçots, pa amb tomàquet, botifarra, postres i beguda.

Posteriorment, a les 19 h, els membres de la Comissió del carnaval amb el Carnestoltes i Reina es dirigiran a l’Ajuntament on, des del balcó, faran la lectura dels manaments i pregó d’obertura de la festa, i penjaran el pendó de les colles d’animació de carnaval que presidirà la façana de l’Ajuntament durant tot el carnaval. Tot seguit, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós oferirà als presents una tassa de xocolata desfeta i després les colles de carnaval que s’hagin inscrit prèviament, iniciaran una cercavila de carrosses anunciant l’inici oficial de la festa.

Com a novetat, aquest any després de la “Vesprà”, totes les colles que hi hagin participat celebraran un sopar de germanor a la Nau dels 50 metres.

L’endemà, Dijous Gras, la jornada començarà a les 9 h amb el taller de disfresses per a les escoles de la vila a la Nau, i a les 10.30 h la Gran Rua Infantil que començarà al Passeig del Mar fins arribar a l’estenedor de xarxes on, posteriorment, es farà una festa infantil. A la tarda a partir de les 15 h, el Carnestoltes i la Reina visitaran l’escola d’educació especial Els Àngels, així com la resta d’escoles del municipi.

Finalment aquest dia i a partir de les 18 h el Palau d’en Carnestoltes (Nau dels 50 metres) acollirà el gran ball infantil amenitzat pel conjunt “Dantuvi amb la canalla”. Posteriorment, a partir de les 22 h a la mateixa nau, se celebrarà el Ball de la Noia, amb actuació del concurs de DJ’s joves i el grup Dantuvi.

La jornada del divendres 9 de febrer començarà a les 6 h del matí amb la “Gran despertà”, i a partir de les 9 h es farà una botifarrada popular a l’estenedor de xarxes. La Comissió del Carnaval acompanyada de la Reina i el Carnestoltes visitaran a les 11 h del matí l’Ajuntament; a les 11.30 h el Mercat Municipal; i a les 15.30 h, el centre socio-sanitari Palamós Gent Gran on lliuraran un cotilló com a obsequi als residents i usuaris. A partir de les 16.30 h es durà a terme el Concurs de Comerços i Carrers Ambientats, en el que els comerciants disfressats són els protagonistes. La jornada acabarà a l’Arbreda Municipal amb la novetat de la “Festa dels Botiguers” amb música dels anys 70, 80 i 90, i amb servei de bar.

La Gran Rua del carnaval
Dissabte 10 de febrer, el dia central de la festa del carnaval, s’iniciarà a les 11 h amb una batucada acompanyada de la colla Els Pirats per animar els carrers. Posteriorment a les 15.30 h es donarà inici a la Gran Rua del Carnaval amb la participació de desenes de comparses i carrosses que recorreran les avingudes centrals de la vila. Per al públic hi haurà a disposició 3.000 cadires al llarg del recorregut. La jornada es tancarà amb el Ball de Disfresses que tindrà lloc a les 23.30 h a la nau polivalent, amb actuacions de The Covers Band, Orquestra Allioli i Winterbac Tour de Ràdio Flaixbac.

L’endemà diumenge es tancarà el cap de setmana central del Carnaval de Palamós amb la cercavila matinal que tindrà lloc a les 11.30 h a l’avinguda Onze de Setembre encreuament amb Passeig del Mar. A les 17 h, a l’estadi Municipal de Futbol, tindrà lloc el xut d’honor de la Reina en el partit que enfrontarà el Palamós C.F i l’Espanyol B. A partir de les 18h, la Reina i el Carnestoltes visitaran la Llar Municipal de la Gent Gran i, finalment, a les 20h, es tancaran els actes de diumenge amb la tradicional Exhibició de Comparses a la Nau.

Els actes del carnaval 2018 finalitzaran el dimecres 14 de febrer amb l’Enterrament de la Sardina, però el dia anterior, dimarts 13, hi haurà un acte previ amb la “passejada Papal” pels carrers de la vila i el “Judici Sumaríssim” al Mercat. El dimecres a partir de les 17.30 h es farà la sentència i Mort del Carnestoltes al Carrer Cervantes; a les 18.45 h començarà la Processó de Dol; a les 19.30 h la lectura del testament i a partir de les 20 h, la Sardinada popular a l’estenedor de xarxes del port.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat