Palamós enceta una ruta guiada per donar a conèixer les llegendes i la història de la bruixeria a la vila

El dissabte 13 d’agost, a les 20 h, el Museu de la Pesca organitza conjuntament amb l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós una nova activitat dins del seu programa d’estiu: una ruta guiada pel municipi per posar al descobert la històrica relació de Palamós amb les bruixes i la bruixeria.

Mitjançant aquesta nova proposta es permetrà als participants recórrer els carrers i visitar els indrets més singulars de Palamós que popularment s’han relacionat amb la bruixeria. L’objectiu és intentar explicar l’adveniment i la presència de la bruixeria al territori i a la vila des de temps remots.

La visita guiada, amb una durada de 90 minuts, anirà a càrrec del palamosí Gabriel Martín, historiador i autor de diversos articles sobre la temàtica de la bruixeria.

Relats fantàstics, creences i fets reals
Al llarg del recorregut es compaginaran els relats fantàstics, les creences populars i les supersticions amb la identificació de persones i fets reals que apareixen documentats en llibres sacramentals, processos judicials i correspondència parroquial. Aquests elements aproparan el fenomen a la història, molt present, per exemple, en la toponímia.

Aquesta activitat és totalment gratuïta però cal reserva prèvia al Museu de la Pesca (port pesquer s/n), amb un màxim de 30 places.

La ruta guiada per descobrir la història de la bruixeria a Palamós es repetirà el dissabte 20 d’agost, també a les 20 h del vespre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp