Palamós engega una campanya de cooperació i ajuda a la població d’Ucraïna

Des de Palamós s’ha posat en marxa una campanya de cooperació i ajuda a la població d’Ucraïna, afectada per la situació bèl•lica que aculment es viu en aquell país.

Aquesta iniciativa es coordina des del departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Palamós conjuntament amb les entitats que formen la Taula Palamós Solidari (Creu Roja Palamós, Càritas Palamós i Sant Joan, Mans Unides, Fundació Proide, Associació Sed-Esc, Fundació Vicente Ferrer, l’escola Vedruna i l’ONGD Juntos X Ellos).

Donacions econòmiques
La campanya es centre principalment en diverses vies d’ajuda. Per un costat les donacions econòmiques ciutadanes que es canalitzen a través del número de compte de la Taula Palamós Solidari: ES48 2100 0028 7802 0067 1583.

La recaptació íntegra dels diners aconseguits permetrà canalitzar un ajut ràpid i directe, agilitzant amb aquesta via les necessitats més immediates, i al mateix temps no saturar les persones que estan intervenint en l’ajuda humanitària amb la gestió de material, el transport del qual també suposa una eleveda despesa.

Recollida de medicaments i material de primers auxilis
Una altra via de cooperació i ajuda és el de la recollida de medicaments i material de primers auxilis, que se centralitza als locals ubicats al primer pis de l’equipament municipal del carrer Orient 28, on es troben situats els estudis de Ràdio Palamós i les dependències del Jutjat de Pau.

Concretament es demana aquest tipus de medicaments: pomades i apòsits per a cremades, també pomades analgèsiques i antibiòtiques, aigua oxigenada, alcohol, betadine, esparadrap, venes torniquets i celox (esponja o granulat antihemorràgics), antiàcids i tranquil•litzants amb valeriana.

Calen medicaments com el paracetamol, ibuprofé, piroxicam, meloxicam i enantyum 25gr. A banda també material ortopèdic com fèrules, crosses i collarets, material sanitari, guants i tisores mèdiques, així com compreses femenines i bolquers.

Les persones interessades a poder aportar aquests medicaments ho podran fer als locals de l’equipament municipal del carrer Orient 28, aquesta setmana i fins divendres, i dins l’horari de 17 a 19 h. Els horaris previstos per la setmana vinent, es comunicaran en breu.

L’organització d’aquesta campanya també fa una crida a les persones que vulguin participar-hi com a voluntaris/es, ajudant en les tasques de recepció i emmagatzematge dels medicaments i material sanitari aportat. En aquest cas cal adreçar un correu a la Taula Palamós Solidari: palamossolidari@gmail.com

Recursos i assessorament per acollir persones refugiades
Des del Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós també es treballa per crear una base de dades de les famílies de Palamós disposades a oferir recursos habitacionals en el cas que sigui necessari acollir persones refugiades. Aquesta base de dades estarà a disposició de la Generalitat en el moment en el qual s’activi el procés d’acollida a Catalunya.

A banda aquest servei municipal també dona assessorament als ciutadans de Palamós d’origen ucraïnès que prevegin ajudar a familiars i coneguts a venir cap a Catalunya, per poder preveure les necessitats que sorgiran i que caldrà atendre en cas d’acollida, vehiculant la residència digna d’aquestes persones, i facilitant els tràmits necessaris per a regularitzar la seva situació administrativa.

Les persones interessades a oferir recursos habitacionals o bé els ciutadans de Palamós d’origen ucraïnès que requereixin assessorament, poden adreçar-se al Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós (C/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12, 1r pis) de dilluns a divendres de 9 a 14 h, o bé als telèfons: 972 313 182, 620 183 667, i al correu electrònic: ciutadania@palamos.cat

Solidaritat amb la ciutadania d’Ucraïna
L’Ajuntament de Palamós va convocar ahir, dimarts 1 de març, una concentració ciutadana en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès.

El municipi se sumava d’aquesta manera a la convocatòria que l’ACM va fer extensiva a tot el país, per tal de condemnar de manera unànime qualsevol mena de conflicte, però sobretot aquell que ataca directament a persones indefenses i que, a més, ho fa amb bombardejos indiscriminats.

La façana de l’Ajuntament de Palamós s’il•luminarà cada nit amb els colors blau i groc de la bandera d’Ucraïna, en solidaritat amb la ciutadania d’aquest país i en contra de la guerra.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp