Palamós és la base dels entrenaments de ciclistes internacionals de l’únic equip professional femení de Catalunya

Palamós s’ha convertit en un dels municipis referents per a ciclistes internacionals que hi fan estada com a base dels seus entrenaments que realitzen diàriament per la província. Aquest és el cas del ciclista professional Ahmed Madan, de l’equip Bahrein Victorius; o bé de tres de les ciclistes que formen l’equip Massi-Tactic, depenent del Club Ciclista Baix Ter, i que esdevé l’única formació ciclista femenina que competeix professionalment a Catalunya.

Es tracta concretament de la paraguaiana Agua Marina Espínola, la noruega Vita Heine i la britànica Emma Grant, totes amb un destaca currículum esportiu, i molt ben situades en el rànquing internacional.

En el cas de Agua Marina Espínola el seu palmarès inclou la proclamació de campiona en ruta i contrarellotge de Paraguai, el triomf en el campionat sud-americà juvenil de contrarellotge, o la seva participació en tres mundials de ciclisme. Vita Heine ha estat, en quatre ocasions, campiona de Noruega, destacant també la seva participació en els Jocs Olímpics de Rio, i amb l’objectiu de poder estar present ara també en els de Tòquio. La britànica Emma Grant ha centrat fins ara la seva carrera ciclista als Estats Units, on es destaquen podis i participacions en competicions i curses com la Cascade Classic, el Tour Down Under, la Sunset de Redlands o bé el Tour de Califòrnia.

El Massi-Tactic UCI Women’s Team ha iniciat aquest mes la seva tercera temporada en l’elit del ciclisme femení de carretera, amb un equip format per 12 corredores. L’objectiu d’enguany és el de competir durant els propers set mesos en carreres nacionals i internacionals, algunes de la categoria UCI World Tour.

Les ciclistes Agua Marina Espínola, Vita Heine i Emma Grant residiran durant tota la temporada a Palamós, des d’on cada dia planifiquen, juntament amb l’equip, els seus recorreguts d’entrenaments per preparar les competicions on participen.

Amb motiu de l’estada que fan aquestes ciclistes professionals al municipi, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i el regidor d’Esports, Joan Barba, les varen rebre a l’Ajuntament de Palamós, en un acte que va tenir lloc ahir dijous 25 de març, i en el qual no va poder assistir-hi la corredora Agua Marina Espínola, que durant aquesta setmana té compromisos esportius fora de Catalunya.

L’acte va comptar també amb la presència dels team managers de l’equip, i president i tresorer del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell i Àngel González, respectivament; així com del cap de l’Àrea municipal d’Esports, Miquel Brull.

L’alcalde va fer-los lliurament d’un llibre amb imatges de la Costa Brava i l’Empordà, el qual inclou molts dels paisatges que aquestes ciclistes recorren durant els seus entrenaments diaris. En agraïment, el president del Club Ciclista Baix Ter i team manager de la formació Massi-Tactic, Sergi Güell, va obsequiar el municipi amb el mallot de l’equip.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat