Palamós es prepara per a viure el cap de setmana central de la festa del Carnaval 2016

El Carnaval de Palamós celebrarà aquest proper cap de setmana actes centrals de la seva edició 2016, després d’haver realitzat un seguit d’actes previs tan destacats com el sopar de germanor de les colles del carnaval de dissabte, la presentació del Carnestoltes i la Reina infantil de diumenge, l’acte de la “Vesprà” d’ahir dimecres o la celebració del dijous Gras, avui.

Cap de setmana intens
Les activitats més destacades del carnaval d’aquest cap de setmana s’iniciaran demà divendres a partir de les 16.30 h amb el Concurs de Comerços i Carrers Ambientats, on els comerciants disfressats són els protagonistes, i on una vintena de carrosses del carnaval se sumaran a la festa posant color i música als diversos carrers comercials participants.

Una jornada que s’iniciarà a les 6 h del matí amb una dinàmica “Gran despertà”, amb batucada, i que a partir de les 9 h es complementarà amb un esmorzar popular a la zona de l’estenedor de xarxes del port. La Comissió del Carnaval acompanyada de la Reina i el Carnestoltes visitaran a les 11 h del matí l’Ajuntament i a les 12 h el Mercat Municipal. Abans de l’inici del concurs dels Comerços i Carrers Ambientats, a les 15.30h, el Carnestoltes i la Reina visitaran el centre socio-sanitari Palamós Gent Gran on lliuraran una coca de llardons i regals als residents i usuaris.

La Gran Rua del carnaval
El dissabte 6 de febrer el dia central de la festa del carnaval s’iniciarà a les 11 h amb una batucada acompanyada de la colla Els Pirats que recorrerà fins a les 13 h els carrers més cèntrics del municipi. Posteriorment a les 15.30 h es donarà inici a la Gran Rua del Carnaval amb la participació enguany de més de 60 comparses i carrosses que recorreran les avingudes centrals de la vila. Amb la previsió de seguir superant el nombre d’espectadors l’organització ubicarà cadires distribuïdes pels carrers per on transcorre la Rua. La jornada es tancarà amb el Ball de Disfresses que tindrà lloc a les 23.30 h a la nau polivalent dels “50 metres”, amenitzat pels Dj’s: Pollo i Kharloss Selektah.

Diumenge cercavila i exhibició de Comparses
El diumenge dia 7 de febrer es tancarà el cap de setmana central del Carnaval de Palamós amb la cercavila matinal que tindrà lloc a les 11.30 h a l’avinguda de Catalunya.

Més tard, a les 14.30 h, es durà a terme el tradicional dinar d’excarnestoltes al pas a l’avinguda de l’Onze de Setembre davant les escales del Casino. A les 16.30 h i a l’estadi de futbol Palamós-Costa Brava tindrà lloc el xut d’honor de la Reina i el Carnestoltes en el partit que enfrontarà el Palamós C.F i l’Ascó F.C.

A partir de les 18h, la Reina i el Carnestoltes visitaran la Llar Municipal de la Gent Gran i, finalment, a les 22h, es tancaran els actes de diumenge amb la tradicional Exhibició de Comparses al Palau del Carnestoltes (nau de 50 metres).

La festa conclourà amb els actes de l’enterrament de la sardina
Els actes del carnaval de 2016 finalitzaran el dimecres 10 de febrer amb l’Enterrament de la Sardina, però que el dia anterior, dimarts 9, tindrà un acte previ amb la “passejada Papal” on el Cabildo cardenalici presidit pel Papa de Roma donarà la sacratíssima benedicció. L’itinerari s’iniciarà a les 12 h al mercat setmanal i seguirà pels comerços de la vila.

L’activitat del dimecres dia 10 s’iniciarà a partir de les 16.30 h amb el seguici mortuori que realitzen els excarnestoltes passejant pel poble les despulles del Carnestoltes i que seguirà a les 18 h amb la processó de dol.

L’activitat seguirà a les 19 h, amb l’enterrament i el llegat del carnestoltes al carrer Roda on es donarà lectura del testament del Carnestoltes, i finalment a les 19.30 h tindrà lloc la processó de dol fins al port i a les 20 h la tradicional sardinada popular a la platja Gran.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp