Palamós és present un any més al Saló de la Formació, l’Ocupació i l’Empresa al Baix Empordà

Avui dijous dia 1 i demà divendres 2 de març, La Bisbal d’Empordà acull la 5a edició del Saló de la Formació, l’Ocupació i l’Empresa, que impulsa el Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col•laboració dels municipis de la comarca i les cambres de comerç del territori.

Un any més Palmós hi és present, mitjançant l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós que hi ha ubicat un estand on els tècnics d’ocupació i desenvolupament local informen de les propostes formatives i d’ocupació que es realitzen al municipi.

El Saló esdevé un espai de trobada entre persones treballadores en actiu i en situació d’atur, estudiants, persones emprenedores, empresaris i empresàries, mitjançant el qual es pretén dinamitzar i donar una sortida adequada a les necessitats de cobertura de llocs de treball; aprofundir en el reciclatge i adaptació professional, i agilitzar i optimitzar el contacte entre empresariat, persones candidates i institucions.

Dins del Saló es poden trobar espais d’exposició on les empreses i institucions exposen els seus serveis, també àmbits d’assessorament i orientació, espais per posar en contacte l’empresariat i possibles candidats per cobrir llocs de treball, a banda de l’organització de tallers i conferències.

L’any vinent Palamós acollirà aquest Saló itinerari pel Baix Empordà. En aquest cas serà la 6a edició d’aquesta activitat que promociona la formació laboral i l’ocupació a la comarca i, per a l’ocasió, el municipi l’organitzarà a l’espai polivalent de la “Nau dels 50 metres”.

La promoció de la Formació i l’Ocupació a Palamós
Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós s’impulsen cada any diverses actuacions de foment de l’ocupació i d’inserció sociolaboral que permeten promoure l’ocupació al municipi fomentant la igualtat d’oportunitats i la no discriminació en el treball de les persones amb especials dificultats.

Una part dels recursos que es gestionen es destinen al dispositiu d’inserció sociolaboral que inclou el desenvolupament de diverses accions entre les quals es destaca la realització de cursos de formació laboral amb pràctiques en empreses.

També es realitza un servei de Borsa de Treball de persones i servei d’intermediació per a les empreses que necessiten contractar treballadors/es; o bé el Servei d’Emprenedoria que s’organitza de manera conjunta amb la Cambra de Comerç de Palamós.

A banda també té lloc un servei d’orientació professional per a persones a l’atur, i amb especial atenció a persones en situació de vulnerabilitat, i s’inclou un espai de recerca de feina amb formació en noves tecnologies i comunicació (TIC). Aquest servei ofereix tallers especialitzats en l’ús de les noves tecnologies, així com un espai de recerca de feina que compta amb l’assessorament d’un professional.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp