Palamós es reivindica contra la violència envers les dones, amb motiu del 25-N

El municipi de Palamós ha dut a terme aquest matí (23/11/23) un acte institucional i reivindicatiu contra la violència envers les dones, coincidint amb la setmana que es commemora arreu del món el “Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones” (25 de novembre), i mitjançant el qual poder continuar sensibilitzant la societat en la lluita contra les actituds masclistes.

Aquest és un acte organitzat per l’Àrea municipal d’Igualtat, que ha tingut lloc aquest migdia davant l’Ajuntament i que ha comptat amb la presència d’alumnes dels centres educatius de Palamós.

L’acte ha estat encapçalat per la lectura d’un manifest conjunt que han llegit representants dels partits polítics municipals, mitjançant el qual s’ha continuat exigint l’eliminació de qualsevol actitud masclista a la societat.

El document destaca que la violència de gènere es manté com un problema de primer ordre, per això, el conjunt de la societat, també les institucions han de continuar treballant per no abaixar la guàrdia.

Amb aquest objectiu es referma la importància d’assumir el compromís de garantir tots aquells drets que es veuen vulnerats amb les violències sexuals: des del dret a la seguretat, al dret a la integritat física i psicològica, passant pel dret a la salut, el dret a l’educació o el dret a la participació social i política. En definitiva, un compromís amb la llibertat de les dones que ha de possibilitar tenir societat més lliure.

Els actes al voltant del 25-N s’han complementat amb l’actuació la realització d’una coreografia que han dut a terme diverses ballarines de Cobosmika Company.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Acció Social

Relacionades per entitat