Palamós esdevé referent de la vela infantil a nivell mundial amb l’organització d’una nova edició de la regata internacional d’optimist

Aquest matí (14/02/13) el Club de Vela Palamós ha presentat la 24a regata International Vila Palamos Optimist Trophy – 8th Nations Cup que se celebrarà en aigües de la badia de Palamós del 15 al 17 de febrer, amb la participació de 474 regatistes de la classe optimist representant a 23 països.

L’alt nivell de participació d’aquesta edició suposa un rècord absolut d’una regata d’Optimist a Espanya i segona a Europa després del Meeting Garda Optimist inclòs en la Fraglia Vella Riva que se celebra en aigües del Lago di Garda (Itàlia) en el mes d’abril.

L’acte de presentació d’aquesta regata internacional s’ha dut a terme a l’Espai del Peix i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés; el president del Club de Vela Palamós, Miquel Aviñó; el vocal de la Federació Catalana de Vela, Carlos García Mota; i el gerent del Club Nàutic Costa Brava, Antonio Sánchez Blanco.

Entre els 23 països participants a la prova nàutica palamosina es destaquen les delegacions de: Espanya, França, Alemanya, Rússia, Holanda, Itàlia, Estats Units, Polònia, Eslovàquia, Grècia o Equador, entre altres. Cal fer esment també que entre els 474 joves regatistes internacionals es comptarà també amb la participació de deu regatistes palamosins de l’equip d’optimist del Club de Vela Palamós.

Sens dubte s’ha convertit en la regata de referència a Espanya i a Catalunya, on els equips sobretot estrangers aprofiten a més per quedar-se durant l’hivern a entrenar en aquestes aigües de la Costa Brava, el fet que en països com Polònia i Finlàndia sigui impossible, han optat per Palamós com a base d’entrenaments durant aquesta època de l’any.

PROVA NÀUTICA QUE ESDEVÉ IMPULS ECONÒMIC
Aquesta destacada prova nàutica esdevé també un impuls econòmic per al municipi xifrant en unes 1200 persones les que es mouran aquest dies al voltant d’aquest esdeveniment. A banda dels 474 regatistes, més els Team Leader (cap d’equip) i els diferents entrenadors, seran molts els acompanyants (pares d’aquesta mainada) i visitants que faran cap a Palamós per seguir de proa la regata.

Durant la presentació l’alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, destacava la regata com “un dels esdeveniments esportius més multitudinaris i internacionals que se celebren i això demostra la bones condicions que d’aquesta badia”. Així mateix va voler destacar l’important impacte econòmic que suposa per a la ciutat en el seu afany de desestacionalitzar: “activitats com aquesta ajuden a dinamitzar l’economia local, sobretot en el sector turístic, gastronòmic i de serveis”.

El president del Club de Vela Palamós, Miquel Aviñó, va destacar en la presentació que “el Village principal de la regata s’ha instal•lat en la Platja Gran de Palamós al costat del Passeig del Mar, punts neuràlgics de Palamós, amb el que la ciutat viurà l’esdeveniment de forma directa”. El president del club es mostrava molt satisfet pel fet que en aquesta edició participin deu regatistes sortits de l’Escola del Club de Vela Palamós.

LA REGATA
El International Vila de Palamós Optimist Trophy comptarà amb una sola àrea de regates i la flota es distribuirà en quatre grups (groc, verd, vermell i blau) que celebraran tres proves classificatòries al dia, cada grup constarà de 120 vaixells i sortiran independentment uns d’altres. Després de les dues jornades classificatòries la tercera seran les finals amb tres mànigues més en la qual els grups es convertiran en Or, Plata, Bronze i Esmeralda.

El International Vila de Palamós Optimist Trophy està inclòs en el prestigiós circuit Optimist Excellence Cup que organitza l’Associació Espanyola de la Classe Internacional Optimist (AECIO) i de la qual formen part a més de la regata del Club de Vela Palamós, el Trofeu Ciutat de Torrevella (RCN Torrevella), la Setmana Nàutica de l’Atlántico (RCN Vigo), el Trofeu Ciutat de Palma (RCN Palma) i el Trofeu AECIO (RCN Gran Canària).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat