Palamós fa una crida a la ciutadania per tal que l’1 de juny “omplim de verd la vall de Bell-lloc”

El proper diumenge 1 de juny, el municipi de Palamós portarà a terme un acte simbòlic, lúdic i festiu, obert a tothom, que té com a objectiu poder expressar el desig de tornar a recuperar el més aviat possible l’espai natural de la Bell-lloc i del massís de les Gavarres que va quedar afectat per l’incendi del passat mes de març.

Samarreta de color verd
El lema de l’activitat és “Omplim de verd la vall de Bell-lloc”, i per això la única condició per a la participació és que les persones que se sumin a aquest acte portin samarreta de color verd.

Bell-lloc és un referent històric de Palamós, entrada de la vila al massís de les Gavarres, i veritable pulmó verd del municipi.

Després de l’incendi que el passat mes de març va calcinar unes 300 hectàrees d’aquest massís, Palamós fa aquesta crida per tal que tothom qui ho desitgi, del municipi i de fora, se sumi a la iniciativa que té com a objectiu visitar Bell-lloc, reivindicar els valors mediambientals, culturals i socials de la vall i expressar els desitjos de la societat per a una ràpida recuperació d’aquest important espai natural.

El desig personal
L’organització editarà fulletons informant d’aquesta activitat els quals incorporaran un espai retallable on poder deixar escrit el desig personal de cadascú per a la preservació d’aquest espai. Durant l’activitat del dia 1 de juny aquest desig es podrà ubicar físicament, juntament amb la resta, en un indret de la plaça del santuari de Bell-lloc habilitat per aquesta funció.

El programa de l’activitat “Omplim de verd la vall de Bell-lloc” s’iniciarà a les 8 h del matí a la finca municipal de Can Pere Tià, i inclourà una caminada fins al santuari de Bell-lloc i la posterior ubicació dels desitjos dels participants a la plaça de l’ermita.

Cadena humana que “ompli de verd” Bell-lloc
La proposta central tindrà lloc al voltant de les 9.30 h, realitzant amb tots els participants una cadena humana que “ompli de verd” aquest entorn, i que unirà la plaça del santuari amb el puig de Montagut, passant pel castell de Vila-romà.

Un cop al puig de Montagut es procedirà a l’hissada d’una senyera que coronarà el seu cim.

Posteriorment els participants retornaran a la zona del santuari de Bell-lloc on es durà a terme la cloenda de l’activitat amb un espectacle d’animació infantil. És previst que a les 11 h del matí conclogui l’acte.

L’activitat “Omplim de verd la vall de Bell-lloc” és iniciativa de l’Ajuntament de Palamós mitjançant l’Àrea de Patrimoni, i compta amb la col•laboració dels Amics de la Vall de Bell-lloc, del Club Alpí Palamós, l’ADF Gavarres Marítima i del Consorci de les Gavarres.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat