Palamós fa una crida als joves del municipi per a participar en la redacció del Pla Local de Joventut 2022-2025

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós està elaborant actualment el nou Pla Local de Joventut (PLJ) del municipi per al període 2022-2025, que permetrà definir, organitzar i planificar les polítiques adreçades a la població juvenil palamosina d’entre 12 i 30 anys.

Aquest procés es va iniciar el mes de novembre passat, moment en el qual es va obrir un treball tècnic de diagnosi, mitjançant el qual poder analitzar en primer terme la situació global de la joventut a Palamós (serveis, activitats, problemàtiques o necessitats), que a hores d’ara compta amb 3.597 joves amb edats compreses entre 12 i 30 anys (19’7% de la població). Una diagnosi bàsica per a poder marcar les estratègies generals que ha d’incloure el document, prioritzant sobre les problemàtiques que es detectin i aplicant mecanismes per resoldre necessitats.

El procés de redacció segueix, i ara s’inicia la fase participativa on es demana la màxima implicació del jovent del municipi, aportant la seva opinió i propostes sobre les necessitats i projectes vinculats al seu col•lectiu, i amb l’objectiu que sigui el mateix jovent qui marqui l’estratègia, prioritats i actuacions a seguir.

És per això que l’Àrea municipal de Joventut ha iniciat una campanya online, mitjançant la qual es fa una crida a totes les persones joves de Palamós, per tal que participin en l’elaboració del document final responent una enquesta.

Aquest document es pot descarregar còmodament mitjançant el QR que es troba als cartells de la campanya o bé clicant aquest enllaç: https://bit.ly/3uo9HN5.

L’enquesta inclou preguntes sobre el nivell d’implicació que té el jovent amb l’activitat social, cultural o econòmica del municipi; la relació que hi ha entre els col•lectius de joves a Palamós, o bé d’aquests amb les entitats locals o l’Ajuntament, del qual també es pregunta quin grau de coneixement té la joventut sobre les àrees que el componen i el seu funcionament.

També es demana quins són els temes que consideren que caldria prioritzar al municipi (formació, ocupació, salut, inclusió, lleure, ecologia,…) o bé els valors que haurien de guiar el PLJ 2022-2025. El termini per a poder contestar l’enquesta finalitzarà el divendres 8 d’abril.

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós també s’organitzarà, el proper 11 d’abril, a les 17 h i a l’Espai Jove (galeries Carme), una trobada participativa oberta a tot el jovent del municipi, per parlar sobre les aportacions realitzades mitjançant l’enquesta, i on poder proposar estratègies i accions concretes.

Les persones interessades a poder participar d’aquesta trobada es poden inscriure a: espai.jove@palamos.cat.

La redacció del Pla Local de Joventut de Palamós 2022-2025 tancarà en aquest moment la seva fase de diagnòstic iniciada el novembre passat. La presentació del document definitiu es durà a terme el juny vinent un cop acabada la fase de planificació.

El Pla Local de Joventut inclourà la identificació dels reptes que l’Àrea de Joventut abordarà els propers quatre anys, i a través de quines estratègies i accions concretes es treballarà en els àmbits de l’habitatge, el treball, l’educació, la salut, la cultura, l’associacionisme o el foment de la participació, entre altres.

Molts d’aquests projectes ja s’han activat a Palamós des d’anteriors plans locals o integrals de joventut, amb bons resultats i, ara, s’acoblaran a les necessitats actuals i als reptes de futur dins el nou document que ara s’elabora.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat