Palamós fa una crida als seus ciutadans perquè participin a la Marató de Donació de Sang que es durà a terme el dia 22

El pròxim dissabte 22 de març, de 10 a 21 h, la Nau polivalent dels “50 metres” ubicada a la plaça del Suro, a Palamós, acollirà una nova edició de la Marató de Donació de Sang, després que ja l’any 2007 es realitzes una primera edició d’aquesta activitat a la vila. La campanya, sota el nom de “Palamós té sang”, és organitzada pel Banc de Sang i Teixits, i compta amb la implicació de l’Ajuntament de Palamós i l’Associació de Donants de Sang Girona mitjançant la seva delegació a la vila.

La Marató persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre els greus problemes que s’originen quan manca sang i captar nous i noves donants. Qui pot donar sang: per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú. En cas de ser dona, no estar embarassada.

El municipi espera assolir un nou rècord de donants, superant les 306 donacions de l’edició de la Marató de 2007. Enguany l’objectiu és superar aquesta xifra i per això es fa una crida a la participació activa de tota la ciutadania.

Activitats complementàries
La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Al llarg d’aquests dies s’està implicant el teixit associatiu i empresarial del municipi i rodalies.

La comissió organitzadora ha mantingut contactes i reunions amb entitats locals, per demanar el seu suport i col•laboració en la organització d’activitats paral•leles i en la difusió de la Marató.

Participació de les entitats locals
D’aquesta manera prop d’una vintena d’entitats palamosines organitzaran diverses propostes com concerts, tallers, activitats infantils o demostracions, que a partir de les 10 h del matí i fins a les 21 h del vespre i de manera ininterrompuda, es duran a terme dins i fora de la Nau polivalent dels “50 metres” amb l’objectiu de crear una jornada festiva i solidaria al voltant de la donació de sang.

A més a més, aquest any a través de l’etiqueta #MSangPalamós es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat del Baix Empordà present a Twitter i Facebook.

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

Dades sobre la donació
•Una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia
•La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers
•De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma
•Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades l’any i els homes 4.
•Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

Des del BST es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. La sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps. Donar sang ha d’esdevenir més un hàbit, que no una activitat de solidaritat puntual i extraordinària.

El Banc de Sang i Teixits
El Banc de Sang i Teixits (BST) és l’empresa pública responsable de subministrar sang suficient i de qualitat per atendre totes les necessitats dels malalts de Catalunya.

Per poder disposar de la sang necessària, el BST organitza campanyes de donació de sang per tot el territori. Cada setmana, organitza una mitjana de 60 campanyes de donació. A més, disposa de centres de donació als principals hospitals del país. L’any 2012 el BST va obtenir més de 275.000 donacions de sang.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat