Palamós fa una crida per a sumar els 180 voluntaris necessaris per al Recapte d’Aliments que es durà a terme els dies 25 i 26 de novembre

Palamós se suma un cop més al Recapte d’Aliments que en aquesta ocasió es durà a terme els dies 25 i 26 de novembre.

Aquesta nova acció solidària tindrà lloc en un total d’onze supermercats de la vila, concretament: Aldi, Bonàrea, Bon Preu, Caprabo, Dia (Av. de Catalunya), Dia (carretera C-31), Esclat (Av. de Catalunya), Esclat (Mas Gorgoll), Lidl, Mercadona i Sorli Discau.

La campanya és una iniciativa de la Fundació Banc dels Aliments de Girona, i a Palamós és coordinada per les entitats que formen la Taula Palamós Solidari amb la col•laboració de l’Àrea de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Palamós.

Campanya de captació de voluntaris
L’organització fa una crida a la societat palamosina per tal d’aconseguir la participació de fins a 180 voluntaris/es que repartits durant els dos dies i en els diversos torns previstos assegurin cobrir amb garantia els supermercats participants.

A cada punt de recollida es necessitarà un conjunt d’entre 12 i 18 persones voluntàries, que per grups i en torns d’unes 4 hores, ajudin a comunicar la campanya i a recollir els aliments.

La Fundació del Banc dels Aliments proporcionarà una samarreta identificativa de la campanya a cada voluntari que utilitzarà durant el seu torn. També es comptarà amb una assegurança per a cadascun dels voluntaris participants.

Inscripcions i reunió de voluntaris
Amb l’objectiu de poder comptar amb el màxim nombre de persones que garanteixin la realització del recapte, la Taula Palamós Solidari i el Departament de Cooperació i Solidaritat, han iniciat a la vila una campanya de captació de voluntaris i voluntàries.

Les persones interessades a formar part d’aquest voluntariat es poden adreçar fins al 23 de novembre, al Punt Jove de Palamós, carrer de Santa Marta, 6 (situat davant l’aparcament de la Cooperativa) on caldrà omplir la butlleta d’inscripció. Es pot demanar més informació mitjançant l’adreça cooperacioisolidaritat@palamos.cat, o bé al telèfon 972 313739.

Precisament el dimecres dia 23 de novembre es durà a terme una reunió amb tots els voluntaris inscrits on s’informarà de les tasques a realitzar duran el recapte i dels diversos torns establerts. Aquesta reunió tindrà lloc a la sala polivalent de la biblioteca municipal (parc dels Països Catalans) a partir de les 19 h.

Dotació de més aliments per a l’EDAP
Tots els productes recollits durant aquesta campanya es destinaran l’Espai de Distribució d’Aliments-Albert Castejón (EDAP), que s’ubica a Palamós.

Aquests aliments es lliuraran a les famílies que ho requereixin mitjançant criteris baremats prèviament pels tècnics de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós.

L’Espai de Distribució d’Aliments-Albert Castejón (EDAP), es troba ubicat al número 20 del carrer de Mas Guàrdies, a Palamós.

Aquests serveis tenen com a objectiu avançar i consolidar la feina que les institucions públiques i les ONG’s realitzen envers les persones que es troben en situació de pobresa i exclusió social, ampliant el nivell de cobertura de les necessitats bàsiques primàries i reforçant la dimensió promocional i educativa amb les famílies i el treball en xarxa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

15/04/2024

Relacionades per entitat