Palamós fomenta alternatives a l’ús del plàstic amb la campanya “Mou-te pel mar! i al Mercat zero plàstics”

Palamós segueix impulsant iniciatives mitjançant les quals es permeti conscienciar la ciutadania local sobre la problemàtica ambiental que suposa l’ús dels plàstics, i amb aquest objectiu realitza ara la campanya “Mou-te pel mar! i al Mercat zero plàstics”, de sensibilització sobre la necessitat de reduir els plàstics que acaben al mar.

Aquesta iniciativa es desenvolupa conjuntament des de les àrees de Promoció Econòmica i Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, i la cooperativa palamosina “La Mar de Dones”.

La proposta es va iniciar el passat dissabte 14 i es tornarà a repetir el dissabte vinent 21 d’agost, de 9 a 13 h, ubicant una carpa a l’accés del Mercat Municipal, amb l’objectiu és educar, informar i sensibilitzar la ciutadania en els valors que representa la cultura del peix, generar consciència de la problemàtica dels plàstics al mar.

En aquest punt informatiu es promouen els hàbits saludables vinculats a l’alimentació basada en el peix i també a la importància de la pràctica esportiva amb consciència mediambiental, i posant en valor la tradició i experiència del sector pesquer al servei de la comunitat.

Cal destacar que aquesta activitat divulgativa i pedagògica, compta també amb la participació de dos pescadors palamosins professionals els quals expliquen de primera mà al públic interessat, l’impacte dels plàstics en l’àmbit marí i a la pesca.

Durant aquesta campanya, i a la carpa informativa, es lliuren kits de reciclatge que inclouen bosses per diverses fraccions, cubells per a deixalles orgàniques, així com bosses reutilitzables per evitar els plàstics al mercat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat