Palamós fomenta la reducció de deixalles durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Palamós se suma un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany té lloc del 18 al 26 de novembre.

És per això que des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós s’han previst diverses activitats que tenen com a objectiu promocionar i sensibilitzar la societat en el consum sostenible i l’economia circular.

La primera d’aquestes accions s’ha dut a terme aquest matí (21/11/23) al Mercat Municipal, on s’ha ubicat una parada informativa mitjançant la qual els educadors ambientals han pogut difondre el missatge de la necessitat de reduir, entre la societat, els plàstics d’un sol ús, per avançar cap a un model de societat més sostenible i compromès amb el futur.

Les persones usuàries del mercat que s’han apropat a aquest punt informatiu, han estat obsequiades amb bosses de roba mitjançant les quals poder substituir les de plàstic.

Dissabte, Mercat d’intercanvi i segona mà

El programa d’aquesta setmana seguirà el dissabte vinent dia 25 de novembre, al parc dels Països Catalans, on es durà a terme una nova edició del Mercat d’intercanvi i segona mà. L’activitat tindrà lloc des de les 10 i fins a les 14 h, període en el qual les diverses parades participants oferiran a tot el públic interessat, diversos productes de segona mà, que es podran intercanviar, regalar o vendre amb l’objectiu de fomentar un consum responsable.

El Mercat d’intercanvi i segona mà suposa una oportunitat per desfer-se d’aquells objectes no s’utilitzen però que encara estan en bon estat i que poden tenir una segona vida, incentivant la seva reutilització, allargant el seu ús i evitant que esdevinguin un residu.

Aquesta activitat també inclourà el taller “Nous sons per a un món nou” on s’elaboraran instruments musicals amb material reciclats. Aquesta proposta tindrà lloc de les 10 a les 11:30 h, i posteriorment, a les 12 h, s’iniciarà el concert del músic Rocco Papía, que presentarà el concert “Música de l’insòlit”, on s’utilitzen precisament, instruments fabricats amb materials reciclats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp