Palamós habilita espais municipals com a refugis climàtics davant la previsió d’onada de calor

L’Ajuntament de Palamós habilita tres espais municipals com a refugis climàtics davant l’onada de calor que es preveu per avui i els propers dies.

Es tracta de la zona de recepció de l’equipament polivalent de les galeries Carme (c/ de Dídac Garrell i Tauler, 10, 1r pis), que és obert de dilluns a divendres de 9 a 15 h. També la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou” (Parc dels Països Catalans, 1) amb horari de matí i tarda, de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, i els dissabtes de 10 a 13 h.

També s’inclou l’equipament cultural i patrimonial de la Capella del Carme (c/de Mossèn Miquel Costa, 25) obert cada dia de 18 a 21 h. En tots els casos es compta amb sales climatitzades, que en els diversos horaris esmentats, permeten l’accés còmode de les persones que ho requereixin.

L’Ajuntament de Palamós també demana evitar fer activitats a l’exterior en els moments del dia amb les temperatures més altes, proposant alternatives en espais climatitzats. En aquest cas se suggereix visites a espais culturals com el Museu de la Pesca (port pesquer), que obre les seves instal·lacions cada dia de 10 a 14 i de 16 a 21 h.

Mesures de control per al risc d’incendis
L’habilitació d’aquests refugis climàtics se sumen a les mesures que ja s’apliquen al municipi en funció de l’entrada en vigor a Catalunya del Pla Alfa a nivell 3, davant les elevades temperatures i on s’inclou el risc d’incendis. En aquest sentit, s’ha reforçat la vigilància mitjançant l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres-Marítima, als espais naturals de Castell i Pineda d’en Gori. Les mesures vinculades a aquest Pla Alfa es mantindran metre es perllongui l’onada de calor.

Durant els darrers mesos l’Ajuntament de Palamós també ha realitzat amb els integrants de l’ADF Gavarres-Marítima, actuacions de prevenció d’incendis en altres àmbits forestals del municipi.

Es tracta concretament de les franges boscoses laterals que hi ha a la carretera que des de la benzinera de Sant Joan condueix a La Fosca, o bé els camins que donen accés a Castell, des del càmping King’s i des del pont de la riera de Castell. També als accessos a la vall de Bell-lloc, en zones del Balitrà, així com la desbrossada dels marges de diversos camins rurals.

En tots aquests espais s’ha netejat el sotabosc dels laterals d’aquests camins, a banda i banda, reduint la càrrega de combustible vegetal en aquests àmbits que podien convertir-se en principals detonants de la propagació del foc en cas d’incendi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp