Palamós homenatja al reconegut pintor local Albert Roca

Durant aquesta setmana s’organitzen a Palamós diversos actes d’homenatge al reconegut pintor local, Albert Roca i Cama.

El tret de sortida d’aquesta programació va tenir lloc ahir dimarts, 1 d’agost, a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”, en un acte organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, que va comptar amb la participació de prop d’un centenar de persones, majoritàriament amics i familiars de l’artista.

L’alcalde de Palamós i la regidora de Cultura varen agrair la lloable trajectòria artística i pedagògica de Roca, de gran prestigi i de reconeguda vàlua, que ha fet possible una excel·lent producció pictòrica mitjançant la qual s‘ha contribuït a escampar el nom de Palamós arreu.

Durant l’homenatge es va destacar la generositat del pintor, que sempre ha col·laborat desinteressadament amb entitats palamosines, com l’Agrupació Sardanista Costa Brava, il·lustrant els cartells de les cantades d’Havaneres; fent donació de les seves obres a l’Associació Fira Nadalenca, per a l’ajuda a projectes destinats a les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca; o bé fent classes de pintura durant més de 20 anys i de forma altruista per als integrants de l’Associació de la Gent Gran de Palamós.

Precisament el president d’aquesta entitat també es va adreçar a l’artista durant l’acte, per agrair-li públicament aquesta vinculació i col·laboració.

Amb motiu d’aquest homenatge s’ha inaugurat una exposició de l’obra d’Albert Roca a la sala polivalent de la Biblioteca municipal, que restarà oberta al públic durant tot aquest mes d’agost.

Aquest reconeixement segueix avui dimecres 2 d’agost, a les 19 h, (carretera de La Fosca 18A) amb un vernissatge dedicat a l’obra del pintor palamosí i organitzat per l’Associació Monalisi. Demà dijous tindrà lloc l’obertura d’una altra exposició d’obra d’Albert Roca, en aquest cas a la galeria d’art Monalisi, que també es podrà veure durant tot el mes d’agost.

L’Albert Roca Cama (Palamós 1945) es va iniciar en el dibuix de ben petit de la mà de la seva mare, Joana Cama, que formava part de l’escola palamosina creada per Vidal Palmada.

Amb 14 anys, Roca ja treballava a Barcelona a l’estudi del dibuixant de còmics Garcia Iranzo. I des de llavors, no ha parat de crear obres pictòriques, dibuixos i il·lustracions col·laborant sovint, i amb molta generositat, amb entitats palamosines, sense oblidar que va ser membre del Cercle Artístic Palamós. Alhora també ha il·lustrat llibres com “Fets i Gent de Palamós” de Santiago Banyeras i Goday.

Professional del cromatisme amb un domini absolut del dibuix, es destaca pel seu traç vigorós, ràpid i segur, espontani i sense retocs, que l’ha fet mereixedor d’importants premis a diversos països, i la seva obra s’ha pogut veure arreu d’Europa gràcies a les exposicions anuals que ha fet als creuers fluvials que travessen el continent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat