Palamós homenatja l’empresari turístic local, Lluís Camós, en reconeixement a la seva lloable trajectòria en els sectors de l’hostaleria i la restauració

El municipi de Palamós, el seu Ajuntament i les entitats de l’hostaleria i la restauració de la vila han homenatjat l’empresari local, Lluís Camós, en reconeixement a la seva àmplia i destacada trajectòria professional en el sector turístic.

L’acte va tenir lloc ahir dimarts 25 d’octubre, a les 21 h, en el decurs del tradicional sopar del sector que amb motiu de les jornades Palamós Gastronòmic tenen lloc a l’Espai del Peix, i que per a l’ocasió va comptar amb la participació d’una vuitantena de persones representants, principalment, del sector gastronòmic i de la restauració del municipi.

Lluís Camós va rebre de mans de l’alcalde una placa commemorativa en reconeixement a la seva trajectòria professional que ha permès impulsar la gastronomia i el turisme local i que ha projectat el nom de Palamós arreu.

El palamosí Lluís Camós es va iniciar en l’activitat professional en l’àmbit turístic l’any 1958 a l’hostal Vostra Llar, de Palamós, que regentava la seva mare. No va ser però fins al 1986 que va obrir el seu propi negoci, el restaurant El Pla, també a Palamós on actualment es compta amb cinc establiments de restauració creats per Camós.

A partir d’aquí ha estat una trajectòria ascendent que va propiciar la creació del grup Andilana que actualment compta amb una trentena de restaurants en diferents indrets de l´Estat espanyol, hotels a Palamós, França, Filipines i Madagascar, un miler d´empleats i una facturació d’uns cinquanta milions d’euros a l’any.

L’acte d’homenatge d’ahir s’inclou dins les jornades Palamós Gastronòmic, que té lloc durant tot el mes d’octubre i que enguany arriba a la 5a edició.

Palamós Gastronòmic 2016
Aquesta proposta té com a objectiu apropar al públic en general la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, fomentant la seva àmplia oferta culinària i degustant els seus productes autòctons.

Els menús als restaurants de la vila, el Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella” a les tavernes de la vila, tallers de cuina, visites guiades a la subhasta del peix o degustació de vins, són algunes de les ofertes que s’inclouen al programa. Cal destacar també que un any més les pastisseries de la vila serveixen el popular “pastís dels Agustins” elaborat a base d’ametlles, sucre, mantega, ou i farina.

Darrera sessió de Mestres dels fogons, demà a l’Espai del Peix
Demà dijous, 27 d’octubre, tindrà lloc a l’Espai del Peix la darrera sessió de tallers de cuina en directe organitzada en el marc del Palamós Gastronòmic. L’activitat s’iniciarà a les 17 h, i estarà dedicada a la cuina d’arrel marinera i pescadora, autèntica cuina de barca, de la mà del pescador de Palamós, Salvador Fortuny.

Amb aquesta acaben les sessions de Mestres dels Fogons incloses en el Palamós Gastronòmic d’enguany, que han comptat amb la participació de sis restauradors locals. Aquesta activitat és gratuïta i no cal reserva prèvia, si bé l’aforament està limitat a la capacitat de la sala.

L’organització de les jornades Palamós Gastronòmic és a càrrec de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós i compten amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona (Diputació de Girona), l’Associació empresarial i de comerç Fecotur, el col•lectiu de restaurants de la vila, l’Associació de Tavernes del Barri Vell, les pastisseries de la vila, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix; amb el patrocini d’Estrella Damm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat