Palamós i el Museu de la Pesca participen a les Jornades Europees de Patrimoni 2017

Palamós participa, un any més, en les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), que anualment se celebren a Europa entre setembre i octubre, durant un cap de setmana.

Les propostes que presenta el municipi per a l’edició d’enguany son encapçalades pel Museu de la Pesca que organitzarà una visita guiada a la seva exposició permanent, per donar a conèixer el passat, el present i el futur de la pesca marítima; i una ruta guiada tot passejant pel camí de ronda a Palamós, sota el títol “De Castell a Castell” mitjançant la qual unirà el castell de Sant Esteve de Mar amb el poblat ibèric de Castell.

La visita guiada a l’exposició permanent del Museu de la Pesca tindrà lloc el dissabte dia 7 d’octubre, a les 17.30 h; mentre que la ruta guiada pel camí de ronda es durà a terme el diumenge 8, i s’iniciarà a les 12 h des del castell de Sant Esteve de Mar (La Fosca).

Totes les activitats són gratuïtes però requereixen reserva prèvia a través del Servei d’Atenció al Visitant del Museu de la Pesca, a infomuseu@palamos.cat o bé al 972 600 424.

Jornades 2017 “Patrimoni i natura”
El lema suggerit pel Consell d’Europa per a les Jornades Europees de Patrimoni 2017 és el de “Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats”, mitjançant el qual es posa en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que aquests té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

Palamós, en aquest sentit, és un municipi que conjuga excepcionalment patrimoni i natura. Un 70% del seu territori està protegit gràcies al seu bon estat de conservació i als seus valors ecològics i naturals. Compta amb nombrosos i diversos elements patrimonials, tant en l’àmbit terrestre com en el marítim, que testimonien l’ús d’aquest territori des de la més remota antiguitat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat