Palamós i Rheda-Wiedenbrück commemoren el 25è aniversari del seu agermanament amb objectius turístics de futur

Palamós i Rheda-Wiedenbrück han commemorat aquesta setmana el 25è aniversari del seu agermanament, que les dues poblacions ja varen programar celebrar l’octubre de 2020, però que finalment les restriccions establertes amb motiu de la pandèmia ho varen anar posposant fins ara.

Amb aquest objectiu una delegació oficial Rheda-Wiedenbrück integrada pel seu alcalde, Theo Mettenborg, acompanyat per quatre tècnics municipals, han visitat Palamós, de l’1 al 4 d’octubre.

Aquesta estada coincideix amb la que també realitzen al municipi, però en aquest cas fins dissabte vinent, una trentena de joves d’aquesta ciutat alemanya. Es tracta de joves de 15 a 18 anys, membres del club de bàsquet DJK-Rheda i l’Associació Amics de Palamós. Aquesta estada és coordinada per l’entitat local Palamós Connecta que ha preparat diverses activitats conjuntes.

Tota aquesta àmplia delegació de ciutadans de Rheda-Wiedenbrück varen ser els principals convidats a l’acte de ratificació de l’acord d’agermanament que commemora el 25è aniversari, i que va tenir lloc ahir dimarts (04/10/22) a l’espai municipal de les galeries Carme.

Els dos alcaldes varen signar un document conjunt que reafirma el pacte d’agermanament i posa en valor els ferms llaços d’amistat que durant aquests 25 (+2) anys, uneixen els dos municipis amb constants vincles entre ciutadans i entitats d’ambdós costats. Durant aquest període els contactes entre Palamós i Rheda-Wiedenbrück han estat principalment vinculats a activitats culturals, educatives, esportives i de lleure, on el jovent ha estat el principal protagonista.

Propostes turístiques de futur
En aquest camí de futur de l’agermanament es proposa ara el foment de l’activitat turística, i en un primer pas, aquella que es genera a Palamós i que pot ser d’interès per als ciutadans de Rheda-Wiedenbrück i els de la seva comarca.

En aquesta linia de treball l’Ajuntament de Palamós va preparar durant aquests dies, un programa de visites per a la delegació oficial alemanya per tal que coneguessin de primera mà els referents turístics del municipi. El camí de ronda, les platges, els espais naturals, la gastronomia, l’oferta nàutica o els referents culturals, varen ser alguns dels aspectes que els representants de Rheda-Wiedenbrück varen poder conèixer durant aquests dies i de primera mà.

Aquesta programació es va complementar ahir dimarts amb la realització a l’Ajuntament de Palamós, d’una reunió conjunta amb la delegació oficial alemanya, presidida pels alcaldes dels dos municipis, i on varen participar responsables de la Cambra de Comerç de Palamós, de l’entitat comercial i turística Fecotur, així com de representants i agents de sector de la restauració, els serveis o l’allotjament del municipi.

La conclusió d’aquesta trobada va ser la de poder crear paquets turístics que es puguin oferir al públic alemany, on el paisatge, la gastronomia, l’activitat esportiva i cultural, siguin principals referents. Aquesta oferta es treballarà ara des de Palamós per tal de poder presentar durant els propers mesos una proposta de paquets turístics que es puguin valorar i condicionar a les necessitats del turista alemany.

Si la proposta fructifica es treballarà també l’oferta turística de la ciutat de Rheda-Wiedenbrück i els de la seva comarca, per a poder oferir en aquest cas als ciutadans de Palamós i comarques gironines.

L’agermanament
La relació entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós neix l’any 1987 mitjançant els contactes que estableixen alguns cubs de bàsquet de Rheda amb el Club Esportiu Palamós, entre els quals s’inicien diversos intercanvis i trobades entre els respectius equips de bàsquet.

Aquests intercanvis van prosperar, i de la mà dels responsables d’aquestes entitats esportives comencen els contactes entre els ajuntaments d’ambdues ciutats per tal d’estudiar la viabilitat d’un possible agermanament, i així fer extensius els intercanvis a altres sectors de la població a banda de les entitats esportives. Els contactes van fructificar i el pacte d’agermanament es va signar l’any 1995.

Palamós i Rheda-Wiedenbrück han consolidat durant aquests anys els intercanvis entre les dues ciutats, en l’àmbit cultural, juvenil, educatiu, esportiu i social, potenciant els encontres i les estades cada cop més sovintejades entre entitats dels respectius municipis, fomentant progressivament un contacte entre les mateixes entitats o els mateixos ciutadans que han consolidat l’amistat entre les dues poblacions.

Des de 2017 Palamós també té pacte d’agermanament amb el municipi tarragoní de l’Ametlla de Mar, mitjançant el qual es va segellar la intensa i continua relació que els dos municipis litorals sempre han tingut i que s’ha basat en vincles familiars, culturals i socials.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp