Palamós impulsa la creació de la Taula de Salut com a generadora de benestar per a la societat local

L’Ajuntament de Palamós i l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), depenent dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), han iniciat el procés per a la constitució de la Taula de Salut, a Palamós. Amb aquest objectiu s’han dut a terme diverses reunions mitjançant les quals establir les directrius de funcionament del nou òrgan i les línies bàsiques de treball.

Aquestes jornades han estat encapçalades per psicòlegs de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Palamós, que impulsen aquest projecte a través del “Programa de benestar emocional i salut comunitària”, i a banda dels diversos serveis municipals implicats, també hi han participat representants de l’entitat Creu Roja Palamós i dels Serveis Socials. La darrera de les sessions realitzades han comptat amb la presència de tècnics de Dipsalut (Diputació de Girona) que han assessorat tècnicament la creació de la taula.

Aquestes reunions prèvies interdepartamentals, permeten elaborar una diagnosi de la situació actual a Palamós, visibilitzar què s’està fent en aquest àmbit i crear xarxa. Totes les institucions públiques i entitats socials que han participat en aquestes sessions prèvies de constitució del nou òrgan, formen part de la iniciativa com equip motor de la Taula de Salut, tot i que aquest organisme és obert a la participació d’altres agents, en funció de les necessitats o propostes que s’urgeixin a cada moment.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Palamós inclou en el projecte i de manera directa, els serveis municipals de Salut Pública, Esports, Joventut, Immigració, Medi Ambient i Ensenyament, sense descartar d’altres que siguin requerits o necessaris per a la coordinació de projectes.

La Taula de Salut permetrà coordinar recursos i projectes que ajudin a millorar el benestar físic, emocional, efectiu, social, dels ciutadans, ajudant a detectar i impulsar els actius i recursos generadors de salut al municipi.

Per afrontar aquests objectius es volen dissenyar plans i accions que permetin tractar algunes patologies sense recórrer a la medicació, a través d’hàbits saludables, amb el foment de l’activitat física com a principal exponent.

En l’actualitat s’estan ultimant les línies de treball que hauran de marcar el funcionament de la Taula, per tal de portar a terme la seva constitució i posada en marxa definitiva, prevista durant el segon trimestre d’aquest any.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat